изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:29 EEST
ШОФЬОР НА ТИР ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И СЕ ЗАБИ МЪРТЪВ ДО КЪЩА В СТОЖЕР    
Новини Екипи на Гражданската защита в продължение на часове се опитваха да изтеглят циментовоз с румънска регистрация затънал в преспите. Шофьор на ТИР, натоварен със зърно, е получил инфаркт по време на шофиране и се е забил в близост до къща в село Стожер. Шофьорът е починал, а пострадали в къщата няма, тъй като е необитаема.


Студ и сняг блокираха Северна България. Допълнително обстановката влошават силните ветрове. Села в Добричка област останаха изолирани от света. Голяма част от малките пътища са затворени с полицейски патрули. Близо 20 души прекараха нощта на магистралата край Карнобат, след като затънаха с колите си в преспите. Бедстващите, сред които и малко дете, бяха спасени в ранния следобед.

Лошото време затвори автомагистрала "Хемус", но следобед платното в посока Варна беше пуснато. В Шуменско автобуси почти не пътуваха, нарушени са доставките на продукти от първа необходимост.

След вчерашните минус 23 градуса, днешните температури бяха по-високи. Заради много по-силния вятър обаче усещането за студ и мраз беше значително по-силно.
Днес сутринта, най-студено беше в Добрич и Разград - минус 13 градуса. В голяма част от Източна България вятърът беше бурен. При такива ветрове и при температури около минус 10 градуса, усещането за студ е като за минус 30 градуса.

Пътищата от републиканската пътна мрежа в Добричко са затворени. Трудно проходими, но отворени, са единствено отсечките от Добрич за Варна, за Силистра и за Балчик. Скоростта на вятъра на нос Калиакра достигна 120 километра в час.

Този път обаче не обилен снеговалеж, а силния вятър и навяванията затвориха пътищата. Екип на Спешна помощ за втори път прави опит да стигне до село Одърци в посока Албена, за да окаже първа помощ на жена с инсулт.

На всички изходи на Добрич са поставени полицейски патрули, които предупреждават водачите  за опасностите по пътя. Има и такива обаче, които не ги спират нито забранителните пътни знаци, нито патрулите.

"Много от гражданите предпочитат да не се съобразят с изискванията и да продължат пътя, което допълнително затруднява - набиват се в преспите и много време се отделя, за да бъдат извадени от преспите и да се възобнови почистването", каза областният управител Желязко Желязков.

Екипи на Гражданската защита в продължение на часове се опитваха да изтеглят циментовоз с румънска регистрация затънал в преспите. Шофьор на ТИР, натоварен със зърно, е получил инфаркт по време на шофиране и се е забил в близост до къща в село Стожер. Шофьорът е починал, а пострадали в къщата няма, тъй като е необитаема.

Лошото време затвори автомагистрала Хемус, следобед платното в посока Варна беше пуснато. Гражданска защита изтегли закъсал ТИР и десетки бедстващи в автомобилите си. На места по магистралата преспите стигат до 4 метра. Затворен е пътят Варна - Бургас.

Бурният вятър във Варненско, със скорост 20 метра в секунда, образува снегонавявания. Температурата по обед беше минус 11 градуса, но заради вятъра се усещаше като минус 20.

Въпреки съветите на общината хората да използват автомобилите си само при крайна необходимост, трафикът не беше особено облекчен. От автогарата тръгваха рейсове само за големите градове. Летището отмени 2 полета заради вятъра и навяванията. Бърза помощ помогна за транспортирането на две родилки от Бяла и Девня. Пет общини в областта са в бедствено положение.  http://btv.bg

Снимка Йоанна Дукова

 


Сходни връзки

ШОФЬОР НА ТИР ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И СЕ ЗАБИ МЪРТЪВ ДО КЪЩА В СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди