изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:03 EEST
ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА СНЕГОРИН ВОДИ РОДИЛКА ПРЕЗ ДВУМЕТРОВИ ПРЕСПИ    
Новини През преспи, надвишаващи два метра, се е наложило да премине снегорин, за да откара невръстна родилка до болницата в Добрич. Сигнал за бременната жена е подаден на тел. 112, след което е направена организация и пратен снегорин от кмета на Добричка община Петко Петков, който да придружи линейката. За това, че 17-годишната Айше от село Пчелино ще ражда, е сигнализирано около 22 часа в събота.

За НДТ кметът на селото сподели, че са били изключително притеснени, защото това била първа рожба на младата майка. Той добави още, че преспите са били огромни. Благополучно младата майка е била доведена 45 минути след полунощ в болницата в Добрич преди да почне раждането, каза Петко Петков.

Друга родилка от Шабла също подала сигнал за раждане на тел. 112, сподели кметът на морската община Красимир Кръстев. "Веднага изпратихме личния й лекар и специалист от спешната помощ, които я прегледаха и установиха, че още е рано за раждането. Жената е у дома си и е добре" - добави Кръстев. В неделния ден родилка бе транспортирана благополучно от Одърци до болницата в Добрич, съобщи кметът на община Добричка Петко Петков.

 

ЕКИПИ НА ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА вадиха закъсали автомобили. С тяхна помощ и техника на пътно поддържащата фирма е оказвана помощ на закъсали автомобили в преспите на територията на цялата област. В събота почти цял ден отне на екипите опитът да бъде транспортиран човек, получил инфаркт от село Одърци до МБАЛ - Добрич. Едва към 20 часа в събота успешно е докаран и стабилизиран в здравното заведение, каза ръководителят на Гражданска защита Живко Гочев.  Вчера сутринта екип на спасителите е помогнал за транспортирането на човек с инсулт от Дъбовик. В събота с помощта на Гражданска защита е изтеглен ТИР, забил се в необитаема къща, след като шофьорът му е получил инфаркт, каза още Гочев.

 

СЕЛА ОТ ДОБРИЧКА И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО останаха без хляб. От там съобщиха в следобедните часове, че доста села са останали без зареждане с насъщния, както и 7 села на територията на община Генерал Тошево.  "Не можем с трактор да тръгнем и да носим на 35 и повече км хляб. Над 1500 души не са получавали зареждане от петък" - каза кметът на Ген. Тошево Димитър Михайлов. Заради липса на достъп, без зареждане с хляб са и села в Крушарска община.

 

БЕЗ ТОК ОТ СЪБОТА ВЕЧЕРТА е квартал "Реджията", съобщиха още от Областния съвет за сигурност. По данни от управителя на "ВиК", заради този проблем кварталът е и без вода. Като цяло в областта има ток и вода. Частично без ток е половината село Александър Стамболийски, а без вода е Конаре. Частично нарушено водоподаване има и във високите части на Бранище.

 

В НЕДЕЛЯ НАЙ-НИСКАТА температура в Добрич бе минус 16.5 градуса, съобщи дежурният в местната метеостанция. По обяд термометърът достигна най-високата си стойност - минус 12 градуса. Според статистиката, най-студен 24-тият  ден на януари е бил през военната 1942 г., когато живакът е показвал минус 28.1 градуса, а най-горещ - през 2002 г. - 14.5 градуса. За днес синоптиците са категорични, че ясното време още ще понижи стойностите на термометъра, като минималната температура се очаква да е минус 21 градуса, а максималната да достигне едва минус 13 градуса. Възрастните жители на Шабла не могат да повярват, че градът и районът са целите побелели и не помнят такъв студ от 1962 г., каза кметът на най-източната община Красимир Кръстев. Той добави, че къщите на хората са затрупани от преспите до покривите и хората са прокопали тунели, за да могат да излизат и влизат в домовете си.

 

НЕПОЧИСТЕНИТЕ ПЪТИЩА са основният проблем за стабилизиране на живота в областта, заявиха от Областния съвет за сигурност. Проблемът със зареждане на стоки от първа необходимост идва точно от факта, че общинската и републиканска мрежа са непроходими. Кметовете по общини правят всичко възможно с наличната си техника да разчистват. Вчера за движение при тежки зимни условия и задължително с вериги бяха отворени само Добрич - Балчик, Добрич - Варна и Добрич до изхода за Силистра. В следобедните часове се работеше по почистването на Балчик - Каварна - Шабла - границата.

 

ЦОНКО ЦОНЕВ ИЗВАДИ ОТ КАПАНА ЛЕВСКИ. С роторния снегорин на община Каварна начело и още няколко машини на пътно поддържащата фирма вчера от зимния капан бе измъкнат тимът на Левски, след като техниката разчисти пътя Каварна - Балчик, заяви кметът на Каварна Цонко Цонев. След това общинският снегорин бе пренасочен към Септемврийци, където кметът е алармирал както за големите преспи, така и че селото е без ток и вода, каза още Цонев. Той добави, че не е издавал заповед за неучебни дни и днес би следвало всички училища на територията на общината да работят нормално. НДТ

 

Снимки Йоанна Дукова

 

Около 50 училища в Добричко са в „дървена” ваканция днес

 

"НЯМАМ ОСНОВАНИЕ ДА ОБЯВЯ БЕДСТВИЕ В ОБЛАСТТА"

 

Областният съвет за сигурност информира за обстановката в Област Добрич

 

ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - 25.01.

 

КЪСНО, НО ВСЕ ПАК НАВРЕМЕ: Армията се включи в борбата с преспите

 

СНЕГЪТ БЛОКИРА И ТОТО ФИШОВЕ ОТ КАВАРНА И ШАБЛА

 

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПЕЧКИ ЗА ЖИИВОТНИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ЗООПАРК

 

Актуална информация - Балчик

 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА СНЕГОРИН ВОДИ РОДИЛКА ПРЕЗ ДВУМЕТРОВИ ПРЕСПИ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА СНЕГОРИН ВОДИ РОДИЛКА ПРЕЗ ДВУМЕТРОВИ ПРЕСПИ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 18:09 EET

Невръстна е под 14 години. След навършване на 14 години, личността е частично дееспособна и има право да ражда, като до 18 годишна възраст това става със съгласието на настойника/настойниците.

Естествено една мома като роди на 15 години и познайте колко ще й продължи детството. А колкото по-дълго продължи периода на безгрижното детство, толкова по-усмихнат е човека, а и повече време има за обучение и създаване на неформални контакти извън общността. ;-)

ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА СНЕГОРИН ВОДИ РОДИЛКА ПРЕЗ ДВУМЕТРОВИ ПРЕСПИ
Автор: Admin да 2010-01-24 @ 19:05 EET

В НДТ пристигат въпроси на читатели ЗАЩО НЕ Е ОБЯВЕНО БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЩИНА ШАБЛА И В НЯКОИ СЕЛА НА ДОБРИЧКА ОБЛАСТ?  Утре въпросът ще зададем на областния управител Желязко Желязков и кмета на община Шабла Красимир Кръстев.

ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА СНЕГОРИН ВОДИ РОДИЛКА ПРЕЗ ДВУМЕТРОВИ ПРЕСПИ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 20:05 EET
Ние сме корави души търпим на всичко.Във Варна гевезетата им затвориха и у-щата даже
ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА СНЕГОРИН ВОДИ РОДИЛКА ПРЕЗ ДВУМЕТРОВИ ПРЕСПИ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 20:29 EET
Как ВЧЕРА, като ЛЕВСКИ тръгна от КАВАРНА днес, 24.01.2010 г. и още нещо - не може днес да е учебен ден в КАВАРНА защото днес е НЕЗЕЛЯ - 24.01.2010 г. - много сте зле - в една статия две съществени грешки.

Хайде със здраве и внимавайте какво пишете!!!!!!!!!!!!!!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди