изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:02 EEST
ЛОВЦИ ТРЪГНАХА НА БРАКОНИЕРСКИ ТУРИЗЪМ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Лов и риболовЛовци тръгнаха на бракониерски туризъм в Добричка област, разбра НДТ. 5 акта са съставени в Шабленско. Констативен протокол е направен на 42-годишен мъж, гръмнал яребица край с. Стефан Караджа.


"Бракониерите ни създават изключително големи проблеми. Вместо да чистим пътя и да помагаме на хора, ние оказваме помощ на закъсали на пътя бракониери. Има и такива, които с джиповете си са пристигнали и отседнали да нощуват в хотели в региона", каза кметът на Шабла Красимир Кръстев. Той допълни, че има и ловци, които сами търсят помощ да бъдат извадени от преспите на пътя.
"В такива зимни условия, довели дребният дивеч до бедстваща обстановка, трябва да се забрани лова", категорична е Тодорова. Тя сподели, че в понеделник в Балчишко са били доставени лопатари. За последно ги нахранили в четвъртък и от тогава до сега не могат да стигнат до тях, за да им дадат храна. Гладни са останали общо 18 лопатара.
Законът за лова забранява ловуването на бедстващи и изтощени птици дори и в ловни дни.



 


Сходни връзки

ЛОВЦИ ТРЪГНАХА НА БРАКОНИЕРСКИ ТУРИЗЪМ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди