изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:59 EEST
СТУДЪТ ПАРАЛИЗИРА ТЕХНИКАТА    
НовиниИзмерената вчера минус 22.4 градуса в Добрич и региона стана причина да излезе от строя снегопочистващата техника както на "А.С.А. - Шеле", които почистват града, така и на "Пътно строителство", които поддържат републиканската пътна мрежа.

За НДТ управителят на сметопочистващата и снегопочистваща фирма в града Григор Алексиев съобщи, че към 10 часа вчера са успели да запалят двигателя само на един снегорин и два сметопочистващи камиона. "Изключително тежко и сериозно е положението. Техниката не е работила само няколко часа. Предната вечер хората се прибраха едва към 9 ч. сутринта в гаража. Освен че дизелът е замръзнал и снегорините и камионите са извън строя, замръзнал е и пясъкът, както и магнезиевите соли, с които се обработва уличната мрежа. Техническите характеристики на солите са до минус 16 градуса" - поясни Алексиев.
На въпрос на НДТ относно почистването на контейнерите със смет, които в много квартали на града вече преливат, Алексиев заяви: "И там работата е изключително трудна и сложна. Всеки един контейнер се обработва на ръка, като хората ни първо разчиства с лопати достъпа до него. За 6-7 часа работен ден успяват да почистят едва 70-80 контейнера на район. Всеки от районите в града има по над 200 контейнера".
Не по-добра бе ситуацията и с техниката на "Пътно строителство", които поддържат и почистват републиканската пътна мрежа в областта показа проверка на НДТ. Изпълнителният директор на дружеството инж. Валентин Зеленченко заяви, че към 11 часа две трети от машините са със замръзнало гориво и не могат да излязат по пътищата, за да почистват. По това време в движение бяха само 4 роторни снегорина, като три от тях работеха на главен път І-9 - Балчик-Каварна-Шабла-Дуранкулак-границата. "Други пет роторни снегорина аварираха и са на ремонт. Сутринта хората са успели да пуснат в движение само няколко камиона с гребла" - допълни Зеленченко.
 


Сходни връзки

СТУДЪТ ПАРАЛИЗИРА ТЕХНИКАТА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТУДЪТ ПАРАЛИЗИРА ТЕХНИКАТА
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 14:48 EET
Как няма да замръзнат! И ние го имахме този проблем.  Нафтата както всичко останало в Република България не е истинска!!
СТУДЪТ ПАРАЛИЗИРА ТЕХНИКАТА
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 15:54 EET

Е, не е истинска... Дрън, дрън. Просто е нормално под минус 20 да се сгъстява и да задръства филтрите. Това не са обичайни температури за България, нали?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди