изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:31 EET
ПЕТ ДНИ МЕДИЦИ ОТ КАРВУНА БЯХА В СНЕЖЕН КАПАН    
НовиниОт пет дни медиците от психиатричната болница в с. Карвуна край Балчик са в снежен капан и не могат да се приберат по домовете си.

Очаква се днес те да бъдат сменени от техни колеги, съобщиха от кметството в Балчик. Оттам казаха, че заради ниските температури е решено принудителната ваканция за общинските училища да продължи още три дни. Понеделник, вторник и сряда остават неучебни за всички общински училища, съобщи зам.-кметът Митко Петров. Опасността от измръзване заради ниските температури е наложила вземането на това решение, което е съгласувано с Регионалния инспекторат по образование в Добрич.
От община Балчик вчера съобщиха, че основните пътни връзки в Балчик и региона са разчистени от преспи. Сериозен проблем обаче създава лошото качество на дизеловото гориво, което временно е извадило от строя техниката. По думите на Стоянова лошата нафта е задръстила горивната система дори на военната техника и наскоро закупения нов багер.
Вчера сутринта блокирани са останали подстъпите към селата Дъбрава, Гурково и Храброво. В часовете преди обяд се работи по отварянето на тези отсечки, за да се осигури снабдяване с хляб. Имаше уверение, че до края на деня ще бъдат осигурени доставки с хранителни продукти до всички населени места.
Във връзка с прогнозата за предстоящо влошаване на метеорологичните условия в Североизточна България заместник-кметът на Община Балчик Митко Петров разпореди проверка за наличност на стоки от първа необходимост в търговската мрежа на Балчик и населените места в региона. Кметовете на селата са инструктирани да обърнат внимание на самотно живеещите възрастни хора и да съдействат за евентуални техни нужди. На службите, отговарящи за почистването на населените места и общинските пътища, е указано да извършват ежедневен преглед на техниката.
 


Сходни връзки

ПЕТ ДНИ МЕДИЦИ ОТ КАРВУНА БЯХА В СНЕЖЕН КАПАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди