изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:04 EEST
Тотото увеличава печалбите    
НовиниБългарският спортен тотализатор (БСТ) е разработил нова схема, при която намалява броя на тиражите с цел да се увеличат печалбите за играчите. Тотото обяви, че въвежда промени в правилата на игрите "5 от 35" и "6 от 42", като залогът за една комбинация остава непроменен. В двете игри броят на тегленията се променя от три на две, което увеличава печалбите с 50%.


Отдавна работим по този проект, тъй като сега печалбите са твърде ниски и това прави тези игри на тотото неатрактивни, каза за "Дневник" Мария Янева, заместник изпълнителен директор на БСТ. - Освен това практиката по света е при игрите на щастието да има само едно теглене, а тотото прави игри в игрите с много ниски печалби. Никой няма интерес от това," смята тя. Янева обясни, че до сега печалбите при тройките в "6 от 42" бяха заковани на твърдото едно левче, независимо от броя на позналите, при 50 ст. за една комбинация. Позналите четворка, което не се случва толкова рядко, взимат между 7 и 8 лв., а "имаше петици под 200 лв, което направо е нищожна печалба".  Схемата на разпределение на печалбите ще е следната: в първо теглене на "6 от 42" тройките ще разпределят 35% от всички постъпления на тиража предвидени за печалба. За позналите четворка и петица ще има по 25 % от печалбите, а за уцелилите шестица остават 15%. При второ теглене, където печалбите ще са само за позналите пет и шест числа, процентите са съответно 40 и 60.  Още една промяна е направена с цел да доведе до увеличаване на печалбите - премахва се таванът на джакпота от 100 000 лв. за първо и второ теглене и така той вече ще се натрупва без ограничения.  Досега милионите се трупаха в трето теглене, а първо и второ бяха лимитирани. "При играта "5 от 35" тройките ще разпределят 40% от всички постъпления за тиража, предвидени за печалба, а четворките и петиците - по 30%. Тази игра е без джакпот, защото винаги има петици", обясни Янева.

Промените в игрите на Тото 2 ще влязат в сила от 8-ми тираж (31.01.2010 г.).
 


Сходни връзки

Тотото увеличава печалбите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди