изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:23 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие  на територията на ОД на МВР Добрич е регистрирано едно   криминално престъплене.



На 24 януари т.г. около 14,00 часа в РУ Каварна е получено съобщение за прокопана тракийска надгробна могила, намираща се южно от с.Българево, като разкопаването на могилата е извършено вероятно с багер. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР Каварна за установяване на багера  и извършителите на деянието. По-късно вечерта, в с.Българево, община Каварна е задържан единият  от извършителите на деянието– С.З./34/, който е  криминално проявен. Същият от 2000 г. до 2005 год. е осъждан 4 пъти за кражби и хулиганство. Багерът е установен в района на сметището на град Каварна, като е задържан управляващия го  41 годишния  Ц.Ц. и пътника в него  44 годишния Г.Г., също  криминално проявен. По случая ще се образува досъдебно производство за престъпление по чл.277 /а/ от НК.

През денонощието е възникнало едно  пътно-транспортно произшествие с  материални щети.   

  Служителите от звено “Пожарна безопасност и спасяване” в областта са участвали в гасенето на пет пожара, от които два с нанесени материални загуб и ранени хора. Проведени са пет аварийно-спасителни дейности.

На 25 януари т.г. в 18,00 часа в РУ на МВР Балчик е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом в с.Сенокос. Незабавно местопроизшествието е посетено от екипи на звено “Пожарна безопасност и спасяване”, полицейски екип и  Центъра за спешна медицинска помощ – Балчик. Пожарът е потушен в 23,05 часа. От извършения оглед е установено, че причината за възникналия инцидент е неправилно използване на газова бутилка, служеща за отопление.  Пострадало е семейството, живущо в дома -Х.А. на 67 , Ф.С. на 39 г., А.А. на 38 г. и 9-годишно дете. Последните трима са настанени в клиника за изгаряния към Военна болница гр.Варна с опасност за живота. Пламъците са унищожили покривната конструкция на къщата, покъщнина и битова техника. Работата по изясняване на  случая продължава. Образувано е досъдебно производство. 

26 януари 2010 г.                                              ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 00:19 EET
abe ei qvno horata sa iskali da vi pomognat moje da ima nqkoi depa po nadalboko

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди