изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:00 EEST
Дело с обществен интерес на Районен съд – Добрич    
Ред и сигурностРайонен съд – Добрич, е насрочил за разглеждане на 28.01.2010 г. наказателното дело срещу 43-годишния Злати Г. Д. от Добрич. Той е подсъдим по обвинение на Районната прокуратура за това, че на 18.10. и на 22.10.2000 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински документ – пълномощно с изписани имена и подписи на 222 души, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – 7 839 лв., собственост на добричка фирма, с намерение противозаконно да ги присвои, като имуществото е в големи размери.

Според обвинителния акт Злати Д. е съставил през периода август – септември 2000 г. неистински частен документ – нотариално заверено пълномощно, с което 222 души го упълномощили да ги представлява пред Областната дирекция „Земеделие и гори” в гр. Добрич. Той е представил този документ във ведомството и на 26.09.2000 г. бил сключен договор, с който държавата, като наемодател, предоставя на лицата, упълномощили подсъдимия и на него самия общо 445,5 дка земеделски земи за една година. Нивите се намирали в землищата на селата Пчелино и Драганово, община Добричка и в землището на гр. Добрич. Злати Д. сключил и договор за отдаване на същата земя под аренда на добричка фирма. На 18.10. и на 22.10.2000 г. той представил неистинското пълномощно на служителка на тази фирма и получил 7 839 лв. Парите се полагали като рента на всички лица, фигуриращи в пълномощното. Вместо да предаде на всеки полагащата му се сума, подсъдимият ги изхарчил в бинго - зала в Добрич. След като разбрали, че няма да получат пари от Злати Д., потърпевшите посетили офиса на фирмата – арендатор, на наетите земи, и тя им изплатила дължимите суми.

Изготвената по делото графологическа експертиза е установила, че подписите на повечето от 222-е фигуриращи в документа лица, не са положени от самите тях. Държавното обвинение е изчислило, че присвоените средства са равностойни на около 99 минимални месечни работни заплати към 18.10.2000 г., и тази сума представлява големи размер.

На досъдебното производство Злати Д. се е признал за виновен и е дал обяснения за случилото се. Той има основно образование, не е женен, безработен.

На първото заседание по делото Районен съд – Добрич, е конституирал потърпевшата фирма като граждански ищец и е допуснал за разглеждане иск за причинени имуществени вреди на стойност 7 839 лв.

26.01.2010 г. Пресслужба Добрички районен съд

 


Сходни връзки

Дело с обществен интерес на Районен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди