изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:57 EEST
ГОРЕЩИ ЕМОЦИИ ПО БАБИНДЕНСКИ    
Любопитно Че са добри не само в репетиционната зала и на сцената, но и в банкетите, отново доказаха изпълнителите от Състава за автентичен фолклор към Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа". Поредният повод за демонстриране на танцови и купонджийски способности стана отбелязването на Бабинден, което се завихри в ресторант "Резиденция". И, както си му е редът, но не в родилна зала, а на дансинга, се състоя почти истинско раждане.

Десетките гости в залата притаиха дъх по време на напъните на родилката и с бурни аплодисменти ознаменуваха появата на бял свят на бебето. Естествено, това се случи под вещото ръководство на... сексапилната акушерка и ценните съвети на бабата. А в това време зетят се суетеше притеснено и пристъпваше от крак на крак в очакване на събитието. Традицията бе спазена и щедро се раздаваха дарове, а булката се сдоби с... дантелен сутиен за кърмачки, който определено би провокирал мъжките фантазии.
Оркестър "Извор" напълно задоволи мераците на танцьорите да се поизпотят подобаващо, изпълнявайки всевъзможни и дори доста позасукани хора. Тук следва да отбележим отново, че главен художествен ръководител на състава за автентичен фолклор към ПФА "Добруджа" е Стоян Господинов. Хореограф е Мая Тончева, която по време на репетициите проявява завидно търпение и упоритост, особено показвайки засуканите стъпки на прословутия опас.
 В по-късните часове на нощта, както подобава за Бабинден, а и когато градусът на настроението определено се нажежи доста, танцьорите демонстрираха и завидни певчески заложби. Акапелно те изпълниха песента "Ко е туй нещо, дето мяза на онуй нещо" от репертоара на оркестър "Бриз".
Всъщност в ресторанта се получи и своеобразно надиграване, защото сред празнуващите бе и съставът "Пъстър хоровод" към ансамбъл "Добротица" с ръководители Александър Александров и Юри Митев. Те също се бяха подготвили с Бабинденски "мурафети". Дансингът трудно побра танцьорите от "двата лагера", но пък знаем, че конкуренцията ражда качество. А и едно бе сигурно - всички наистина играха от сърце и душа.
 


Сходни връзки

ГОРЕЩИ ЕМОЦИИ ПО БАБИНДЕНСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди