изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:10 EEST
ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ИДВАТ ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ПО ПРЕКИТЕ ПЛАЩАНИЯ    
НовиниПрез месец февруари разчитаме да бъдат изплатени и останалите средства по преките плащания на площ, съобщи вчера Министерството на земеделието и храните като цитира министър Мирослав Найденов.

На среща във Велико Търново с ръководството на Асоциацията на земеделските производители в България той е посочил, че „трябва да се оцени фактът, че бяха осигурени близо 503 млн. лева от общо необходимия пакет средства, които се изплатиха за толкова кратък срок по схемите за преките плащания на площ. Няма досега случай, когато близо две трети от целия обем на средствата да са изплатени само през декември”, подчерта министър Найденов. Изпълнителният директор на държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева, която също присъства на срещата уточни, че поради застъпвания след удържането на съответните средства, общият размер на изплатената сума към земеделските производители е близо 460 млн. лева. Възползвайте се от възможностите, които сме създали за отворен диалог, е посочил министър Найденов. Той призова да се търсят нишите за сътрудничество с неправителствения сектор. От Асоциацията на земеделските производители в България са поискали да участват и в подготвянето на позициите на страната за заседанията на Съвета на министрите на Европейския съюз. По време на срещата бе припомнено за изпратеното писмо от МЗХ за съгласуване с всички браншови организации на бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС.
 


Сходни връзки

ПРЕЗ ФЕВРУАРИ ИДВАТ ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ ПО ПРЕКИТЕ ПЛАЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди