изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:57 EEST
ПРЕДИМНО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА    
НовиниОт вчера започна обсъждането на  проекта за бюджета на община Добрич за 2010 година в постоянните комисии на Общинския съвет.

 Преди това бюджетната рамка за тази година беше дискутирана с второстепенните ръководители на бюджетни звена, а също и с гражданите и неправителствени организации. В публичния дебат участваха пенсионери, ученици от ПМГ «Иван Вазов», общински съветници, журналисти, посочиха от общината. На откритата телефонна линия са получени 10 предложения. Те са свързани предимно с подобряване на градската среда и благоустрояване на междублоковите пространства.  Сред предложенията са да се закупи паяк за принудително преместване на неправилно паркираните автомобили по тротоарите. Има въпроси и предложения за нови детски площадки. Иска се преасфалтиране на околоблоковото пространство около кубинките в ЖК «Север»1 и ЖК «Север»2. Има поставено запитване за намеренията на община Добрич за ул. «Отец Паисий», както и защо са поскъпнали картите за градския транспорт. Граждани искат да се увеличи броят на пунктовете, в които функционират социалните трапезарии, за да бъдат включени повече нуждаещи се хора. Има предложение да се налагат санкции на търговците, които не почистват снега пред търговските си обекти и др.
 


Сходни връзки

ПРЕДИМНО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди