изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:00 EEST
Социалистите искат главите на трима министри    
ПолитикаБСП няма да подкрепи промените в кабинета, които премиерът Борисов предлага. Вместо това, иска оставките на трима министри: финансовия Симеон Дянков, здравния Божидар Нанев и еколожката Нона Караджова. Съобщението направи лидерът на социалистите Сергей Станишев ден преди гласуването в НС.

Ако не се направят промените на министрите на финансите, на здравеопазването, на околната среда и водите, премиерът ще си носи отговорност, каза Станишев и даде пример с неуспялата кандидатка за еврокомисар Румяяна Желева. Тя е личен избор на премиера, но проблемът с нейната компетентност се превърна в проблем на правителството, аргументира се соцлидерът.

За реформите в здравеопазването оценката на "Позитано" е, че кризата се задълбочава. Станишев посочи, че в предишния мандат средствата всяка година са били увеличавани, за разлика от сега. За болнична помощ са планирани с 350 млн. лв. по-малко средства в сравнение с миналата година. Това е авантюра и заради нея Нанев трябва да си ходи.
 
По бюджета - вместо подкрепа за икономиката, се търси самоцелен бюджетен баланс. Реформа не може да се прави безцелно и без механизми за смекчаване на ефектите от реформите, каза лидерът на БСП. Според него Дянков е идеолог на всички "реформи" -  и в здравеопазването, където се закриват болници, и в науката.

Засега в централата на БСП не се обсъждал вот на недоверие, но някои персонални оценки вече са направени, даде да се разбере Станишев, като добави поименно и Нона Караджова сред получилите "слаб".

Предложението за Илиян Михов като трети вицепремиер е само опит да се отвлече вниманието от скандала с Желева, смятат на "Позитано" - "Хвърляме една бомба, за да прикрием нещо друго". Случаят със скритите писма се раздухвал по същите причини. Колкото до  Кристалина Георгиева - не сме искали проверка на агентурното й минало, казаха от БСП. Станишев каза, че тя има много по-сериозни експертни качества.

Неговите притеснения са за проектa "АЕЦ "Белене", който е зациклил.  Според Станишев липсват усилия от страна на правителството  и загубата на време може да се окаже фатална.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Социалистите искат главите на трима министри | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Социалистите искат главите на трима министри
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 16:53 EEST
ние пък ги искаме всичките  !
Социалистите искат главите на трима министри
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 17:25 EEST
тоя  серго  колко е нагъл   ! АБЕ  идиот с идиот  ти като си крал   ние искаме  твоята  глава  бе    твоето  правителство   ни доведе  до тук  обра  бостана  и сега  искаш дини   !   ВСИЧКИ ДА ВРЪЩАТЕ ОТКРАДНАТОТО  ЕГАТИ  НАГЛАТА  МИЖИТУРКА   ! ЗАЩО  НЕ ПОИСКАШ ГЛАВАТА НА  АХМЕД  ДОГАН   НА  МАСЛАРОВА  НА  БИВШАТА  ШАЛВАРКА   НА ЕКОЛОГИЯТА   А И ДА НЕГОВОРИМ  ТИ  ПЪК  КОЛКО  СИ  НА  АКАН  !
Социалистите искат главите на трима министри
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 17:44 EEST

    Подкрепяме искането за оставка на тримата министри,те са вредни за управлението на държавата и докато не е фатално късно, Бойко да ги сменя  иначе ще  стане сценария Румяна Желева!

Социалистите искат главите на трима министри
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 18:57 EEST
абе то ако е за горене  всички май са  за кладата  ама  нейсе  целия парламент е за горене  !
Социалистите искат главите на трима министри
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 18:59 EEST
ами на социалистите  кой да поиска главите  ами  ВЕНЦИСЛАВВЪРБАНОВ    КЪВ  ЗАЩО  НЕПРИКЪСНАТО МУ ВРЪЩАТ ДЕЛОТО  БЕЛ ИМАЛ  ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ  А  МИ   ГЪРБУШКОТО  КОСТОВ   ТОЙ  КЪВ  абе    я всички  в огъня  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди