изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:19 EEST
Милиардерът Роналд Лаудер купува bTV?    
Новини
Компанията "Сентрал юропиън мидиа ентърпрайсиз" (CME) е във финалната фаза на преговори за купуване на телевизия bTV за около половин милиард евро. Това съобщи агенция Ройтерс от София като се позовава на "източник, запознат с въпроса и близък до преговорите", предаде "Дневник".


Информацията от вторник е, че сделката за 100% от bTV вероятно ще бъде обявена в седмиците след 1 февруари.
СМЕ се търгува на Nasdaq в Ню Йорк и има вторично предлагане на борсата в Прага. След новината за непосредствено предстояща покупка в България цените на акциите й в Ню Йорк паднаха с 1.3%, а в Прага търговията вече беше приключила.

Контролираната от милиардера Роналд Лаудер компания притежава българските телевизии Pro.bg и Ring.bg. Данни от декември, цитирани от "Дневник", сочат, че bTV има 38% пазарен дял. 

Говорителката на bTV Петя Терзиева отказа коментар пред Ройтерс, но потвърди, че "телевизията разговаря с няколко компании и мнозина проявяват интерес".
Романа Томашова, вицепрезидент по корпоративната комуникация в СМЕ, също отказа коментар по евентуална сделка за bTV.
"В България преценяваме различни варианти. Те може да включват съвместно дружество, сливане, придобиване и дори просто развиване на телевизиите така, както са си те в момента", обяснява Томашова.

СМЕ притежава водещи мрежи в шест централно и източноевропейски държави. Собственост на компанията са NovaTV в Хърватия , TV Nova, Galaxie Sport и Nova Cinema в Чехия, PRO TV, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV International в Румъния, TV Markiza в Словакия, POP TV и Kanal A в Словения.

СМЕ съобщи миналата седмица, че е решила да продаде участието си в украинските телевизионни канали "Студио 11" и "Кино" на притежаваната от Игор Коломойски компания Harley Trading Limited за 300 млн. долара (малко над 209 млн. евро), платени в брой. dir.bg
 


Сходни връзки

Милиардерът Роналд Лаудер купува bTV? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди