изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:34 EEST
СЕМЕЙСТВО - В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД ВЗРИВ НА ГАЗОВА БУТИЛКА    
Ред и сигурностКъщата им изгоря напълно, не им остана и чорапче, каза за НДТ кметът на Сенокос Михаил Милчев


Двама съпрузи и 9-годишната им дъщеря от балчишкото село Сенокос пострадаха тежко при пожар, възникнал след взрив на газова бутилка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Къщата им е почти напълно разрушена от пламъците.
Тежкият инцидент станал в следобедните часове в понеделник, съобщението е получено в 17.30 часа, каза началникът на областно звено "Пожарна безопасност и спасяване" в Добрич комисар Димчо Симеонов. За взрива на телефон. 112 се обадил съсед, в същото време кметът на Сенокос Михаил Милчев подал сигнал в полицията. В гасенето на пламъците се включили три противопожарни автомобила - два от Балчик и един от Добрич. Семейството - Фикрет Сали /39 г./, съпругата му Айше /38 г./, 9-годишната им дъщеря Бурчин и бащата на Фикрет Хасан - на 67 години, било изведено от къщата. До 23 часа 17 огнеборци се борили с огнената стихия. В операцията се включил и екип на Е.ОН, който спрял електроподаването по време на гасителните действия.
Причината за пожара е взрив на газова бутилка, каза комисар Симеонов. Семейството решило да я използва за отопление. МВР съобщи, че газта в бутилката била малко и отоплителният уред не можел да бъде запален. За да изкарат цялата налична газ, Фиктер и Хасан предприели изключително рисковано действие - започнали да обливат студената газова бутилка с топла вода. В резултат обемът на газта се разширил бързо и довел до взрива.
Двамата родители и детето са настанени в реанимация, животът им е в опасност, каза за НДТ началникът на Отделението по термична травма и пластична хирургия към Военно морската болница във Варна д-р Йоланда Заякова. И тримата са с дълбоки изгаряния от втора-трета степен. Засегнати са основно лицата и крайниците им. Айше има и фрактура на единия крак. Дядото е прегледан в болницата в Добрич и е освободен.
Не им остана и чорапче, къщата им напълно изгоря, сподели кметът Михаил Милчев. Той разказа, че семейството разполагало с голям дом - от четири стаи, богато обзаведени. Бащата работел като механизатор в селото, а майката лятото се хващала като камериерка в Златни пясъци. НДТ
 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО - В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД ВЗРИВ НА ГАЗОВА БУТИЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди