изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:38 EEST
Комплот: Сменят Божидар Нанев с Илко Семерджиев?    
НовиниПодготвя се смяна на министъра на здравеопазването Божидар Нанев с ексминистър Илко Семерджиев, като рокадата ще се осъществи най-късно до средата на годината. Това научи “Блиц” от отлично информирани източници.

Подготовката на смяната в шефското кресло в министерството е свързана пряко и с гръмналия наскоро скандал около пътуването на д-р Нанев и зам.-шефа на парламента д-р Лъчезар Иванов в САЩ.

В интервю в средата на януари премиерът Бойко Борисов съобщи, че е дал за проверка на ДАНС компанията за биологични транспланти „Остеотех”, като поводът е въпросното пътуване, което станало на разноските на две неправителствени организации. Поканата за пътуването била от шефа на федерацията „Американски граждани от български произход” и Евроатлантическия фонд Румен Хичев, който обаче е и шеф на „Остеотех”, която пък действа на територията на България и има договори с различни лечебни заведения. Т.е. оказа се, че Нанев и Иванов са пътували в чужбина на разноските на някой, който от години има стабилен бизнес в областта на медицината у нас.

"Някой има интерес да ме атакува по всякакъв начин, така че да бъда отстранен", коментира в тази връзка министър Нанев. Преди дни синият лидер Мартин Димитров обяви, че здравната реформа не върви и министър Божидар Нанев не се справя. Според Димитров, ако реформата в здравеопазването не започнела скоро, на Нанев нямало да му остане друго освен да се оттегли.

Още известно време обаче министър Нанев ще запази поста си, за да прокара в най-общи линии реформата в здравеопазването, която бе започната от кабинета “Борисов” и да опере пешкира на недоволството заради закриването на болници, което предстои, коментираха пред "БЛИЦ" здравни експерти, близки до управляващите. Чак след това “щафетата” ще бъде поета от нов министър.

На свой ред стоматологът д-р Семерджиев е врял и кипял дълго на здравния “фронт”. Той е бил зам.–министър на здравеопазването в правителствата на Любен Беров, Стефан Софиянски и Иван Костов. От 1999 до 2001 г. е бил и здравен министър. Семерджиев е и първи директор е на Националната здравноосигурителна каса. Според запознати подготовката за смяната на Нанев е започнала още преди месец. Те твърдят, че, за да не бъде обвинен в конфликт на интереси, Семерджиев се оттеглил от ръководния пост в доброволната осигурителна мрежа ДОМ “Здраве” АД, където беше изпълнителен директор. Заедно с него от там са си тръгнали и още двама негови близки сътрудници, които ще го последват на ключови постове в здравното министерство, когато той поеме кормилото във ведомството. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Комплот: Сменят Божидар Нанев с Илко Семерджиев? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди