изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:22 EEST
ДЯДО ОТКАЗВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ОТ ЛОВА    
Лов и риболов
На 84-годишна възраст дядо Смилян Стоянов е решил да продължи да гони дивеча в гората. Възрастният ловец е от добруджанското село Миладиновци и отказва да изостави пушката. Той е решен и тази година да преследва дивото рамо до рамо с младите ловци.


Тази зима 50 събратя от сдружението на бай Смилян решиха да се пенсионират от лова. Средно мъжете се отказват от активна ловна дейност на близо 67-годишна възраст.
В същото време добричкото ловно сдружение започна да зарежда редиците си със свежа кръв. До 25 февруари е крайният срок за записване на кандидатите да станат ловци. Курсът тази година е увеличен на половин година, за да може да се сведе до минимум антидисциплината. “Миналата година в страната имаше 8 жертви на ловци. С увеличаването на периода на обучение от 2 на 6 месеца очакваме ловците да излязат по-качествени и по-подготвени”, каза Михайлов. Всеки, който желае да започне да превърне глиганите във вкусни пържоли, трябва да приготви 660 лева. “Имаме готовност да приемем достатъчно ловци и отлично да ги подготвим за ловния живот”, категоричен е ловец №1 в Добруджа Илия Михайлов.
 


Сходни връзки

ДЯДО ОТКАЗВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ОТ ЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди