изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:25 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностХасково. Свиленградските криминалисти задържаха двама мъже от Свиленград и един от Харманли по подозрение в съхраняване и разпространение на близо 14 грама хероин. Във вторник вечерта близо до бензиностанция край Любимец полицейските служители спрели за проверка пътуващите в автомобил “Ланча” свиленградчани.

След обиск у  П.П./27г./ са намерени 2 спринцовки и пликче с тегло 0,52 грама, чието съдържание реагирало на хероин при направения полеви тест. В Г.Т./28г./, са открити още 2 пакетчета със същата дрога с общо тегло 1,44 грама. В хода на разследването криминалистите достигнали и до мъжа, продал им наркотика. Под контрола на районна прокуратура – Свиленград и с помощта на харманлийските полицаи вчера са извършени процесуално-следствени действия в дома на 41-годишния наркодилър в Харманли. При претърсването, в ниша на стената, прикрита с тухла, са открити и иззети 13 пакетчета с общо тегло 12 грама, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин при направения тест. Криминалистите са иззели и списък на лица “пазарували” от Р.Р., 6 мобилни телефона, 8 СИМ карти и 10 спринцовки. Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. /снимки/

Кюстендил. Полицаи задържаха 28-годишен дилър на наркотични вещества. От Е.И. са иззети 2 дози бяло прахообразно вещество, малко преди да го изтъргува. В жилището му служителите на реда са открили още 9 дози от същото вещество и 18 пликчета със суха листна маса. При направения полеви наркотест прахообразното вещество е реагирало на амфетамин, а листната маса – на канабис. Общото тегло на иззетите наркотичните вещества е 29 грама. Е.И. е задържан за 24 часа. Работата по установяване на съпричастността и на други лица към случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
Кюстендилски полицаи задържаха Р.М./19г./ - Радаро, и 22-годишния В.Г. – Доктора за извършени множество кражби на пари и мобилни телефони. Двамата се присъединявали към компании на момичета в дискотеки, издебвали ги докато танцуват и отмъквали мобилните им телефони и портмонетата. Шест жалби за откраднати пари и мобилни телефони са били подадени миналата седмица от клиентки на дискотека в града. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия полицаите стигнали до извършителите, намерени са шестте откраднати мобилни телефони. Р.М. и В.Г. са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК.

СДВР. Само за четири дни двама грабители са разкрити от служители на Четвърто РУМВР след разследване по жалба на потърпевши. На 22 януари собственик на микробус “Форд Транзит” заявил, че на околовръстния път той и спътницата му били нападнати от непознати, които ги заплашили и насила им отнели автомобила. Криминалистите успели да установят, че престъплението е дело на двама криминално проявени - 32-годишния Я.Ч. и 22-годишния С.З., осъждан. Повдигнато им е обвинение по чл.346 ал.5 от НК и са задържани под стража за 72 часа. Отнетата кола е намерена и върната на тъжителя.
Жертва на уличен грабеж станало 13-годишно момиче. То било нападнато от мъж в ж.к.”Люлин”, който му отнел насила мобилен телефон. Няколко дни по-късно полицейски патрул спрял за проверка 59-годишния Г.М., който отговарял на направеното от потърпевшата описание. След проведените оперативни и процесуално-следствени действия е установено, че действително той е извършител на грабежа. Г.М. е арестуван за срок до 72 часа.
Същата мярка за неотклонение е наложена на 18-годишния А.К.-Молдовеца от Бобовдол, след като криминалисти от Шесто РУМВР го уличили в кражба от къща в кв. Драгалевци. Осъжданият вече апаш успял да отмъкне малка метална каса с пари, златни накити и документи, както и преносим компютър и мобилни телефони, след което отнел противозаконно и лекия автомобил “Нисан”, паркиран пред къщата. Колата и документите са намерени и иззети от разследващите.
Снощи към 22 часа в СДВР е получен сигнал от тел.112, че на автобусна спирка на Централна гара е намерен младеж в безпомощно състояние. На мястото на инцидента незабавно са изпратени екипи на полицията и “Бърза помощ”. Установено е, че пострадалият е с огнестрелна рана в главата, транспортиран е до “Пирогов”, където по-късно починал. Той е 18-годишен, регистриран за кражби. Дежурна оперативна група на СДВР е извършила оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Криминалисти работят за разкриване на тежкото престъпление.

Кърджали. Полицаи откриха и задържаха 19-годишен младеж, обявен за общодържавно издирване П.И. е открит вчера в района на пазара в областния център. Извършената проверка установила, че той е с мярка “принудително довеждане” в качеството му на обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР-Хасково. Днес задържаният ще бъде конвоиран до Хасково.
Криминалисти разкриха кражба на старинни накити и медни предмети от частен дом в областния център. Материалите по приключеното досъдебно производство са изпратени в прокуратурата с мнение за предаване на съд на Х.А./18г./. Част от откраднатите предмети са открити и иззети.

Плевен. Плевенски полицаи задържаха извършителите на девет грабежа- двама 16-годишни от с.Буковлък. От началото на годината те действали в различни райони на Плевен, като използвали заплахи, физическа сила и нож. Активните полицейски действия на криминалистите от Първо и Второ управление довели до разкриване на престъпната им дейност. На 26 януари служителите установили, че момчетата са автори на пет престъпления  периода  от началото до края на януари. Те нападали  основно тийнейджъри /12-13годишни, но и по-големи/ и им отнемали различни пари и вещи – телефони, фотоапарат, златен ланец. Няколко пъти престъпната двойка заплашила жертвите с нож. По всички случаи са подадени жалби в полицияата. Криминалистите установили, че непосредствено след уличните нападения, издършителите продавали задигнатите вещи на непознати. Материалите по случая са внесени в прокуратурата. По случая работата продължава разследващ полицай. Изяснява се съпричастността на лицата и към други престъпления.

Монтана. РУ МВР-Вършец залови криминално проявена, пазарувала с фалшиви банкноти в две аптеки в курортния град. Вчера в 9.40 часа в РУ МВР - Вършец е получен сигнал, че неизвестен е прокарал в обращение 2 неистински банкноти от 50 лв. Престъплението е извършено в 2 съседни аптеки във Вършец, собственост на еднолични търговци. По "горещи следи" е задържана 53-годишната С.С. от Ботевград, почиваща във Вършец, криминално проявена. Банкнотите са иззети. Работа по случая продължава РУ МВР Вършец.

Благоевград. Полицаи от гр. Гоце Делчев разобличиха крадци на кабели. На 27 януари, след подаден сигнал от служител на „Виваком” за извършена кражба на телефонен кабел, полицаи установили в землището на с. Господинци група мъже. Р.П./26г./, Р.К./44г./, Р.М./27г./ и В.П./28г./, всички от с. Господинци, са задържани в момент на разкопаване на 50 м. кабел. По случая е образувано полицейско дознание.

Бургас. Вчера около 17.30 часа на кръстовището на улиците “Вардар” и “Стефан Стамболов” служители от Пето РУ задържали Д.Я/18г./ и В.П./19г./, и двамата от Бургас. В момента на задържането Д.Я. изхвърлил на земята две пликчета със суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви тест. Във В.П. е открито още едно пакетче марихуана, а при претърсване и изземване в дома на 18-годишното момче са намерени и иззети още шест пликчета със суха зелена листна маса. Точното количество на намереното наркотично вещество е в процес на установяване. Младежите са задържани със заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Велико Търново. Криминалисти издирват неизвестни грабители, отмъкнали от възрастен човек пенсията му. Престъплението е извършено в ранните часове днес. 84-годишният спял в дома си в с. Иванча, когато непознатите нахлули през незаключена врата. Те го нападнали, ударили го с юмрук в лицето, преровили стаята, в която спял, намерили 200-та лева и изчезнали. Човекът не е пострадал сериозно. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал.1 от НК. Случаят е повод от областната дирекция да напомнят на хората, които живеят сами, да заключват домовете си и да бъдат по-предпазливи, когато споделят пред непознати датата на получаването на пенсиите си.  www.mvr.bg

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди