изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:05 EET
ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ ОПИТА СИ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
НовиниКметът Детелина Николова ще представи опита на община Добрич в областта на енергийната ефективност, съобщиха от кметството. 

Презентацията е в рамките на българо – норвежки форум, който ще се проведе днес и утре в община Варна. Форумът е част от проект “Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини”, финансиран по Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България и Румъния. В проекта участват общините Добрич, Варна и Бургас. Водещ партньор е Националното сдружение на общините в Норвегия, а координатор от българска страна е Асоциацията на българските черноморски общини. По проекта в Добрич ще бъде реализиран пакет от енергоефективни мерки в детска ясла “Радост”. Част от дейностите са: извършване на обследване за енергийна ефективност на сградата, подмяна на старата дограма, подмяна на осветителните тела, монтаж на соларна инсталация, преоборудване и газификация на кухненския блок и др. Целта на проекта е да подпомогне българските черноморски общини в развитието на техния сграден фонд с цел постигане на по-висок стандарт по отношение на енергийната ефективност. Повишаване на административния капацитет на общините в резултат на сътрудничеството между норвежки и български експерти по енергийно планиране и енергийната ефективност. Местен координатор на проекта е инж. Елена Анастасова – гл. експерт “Енергийна ефективност” в община град Добрич.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ ОПИТА СИ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди