изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:39 EET
ОБСЪЖДАХА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЗЪРНЕНИЯ СЕКТОР    
Новини„Подготвяме законодателни промени в областта на съхранението, търговията и проследимостта на зърното, съвместно с френски експерти от Франс Агри Мер.

След приемането на тези промени е необходимо да се проследи и как те ще се прилагат в практиката” - това е казал зам.-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов по време на работна среща с Нилс Хенрик Лунгаард, мениджър по продажбите в консултантската компания Агротек, която е част от Датската служба за съвети в земеделието.
Според зам.-министъра е важно системата на търговия и съхранение на зърно да стане по-прозрачна, ефективна и да работи. „В тази посока бихме искали да работим заедно и да използваме и вашия опит”, каза той. Имаме готовност да предложим техническа експертиза, оборудване и опит с оглед да повишим капацитета на участниците в процеса, увери Лунгаард от своя страна. Той допълни, че имат практика в други европейски страни за това как решенията могат да се адаптират в местните условия.
Целта на Министерство на земеделието и храните е да се използва чуждия опит в решаването на проблемите и да се повиши нивото на сектора чрез работа с всички участници – както от администрацията, така и от бизнеса, е посочил още Преслав Борисов.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАХА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЗЪРНЕНИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди