изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:13 EEST
Няма да намаляват осигурителната вноска    
Парламент
Парламентът отхвърли предложението на Синята коалиция за намаляване на осигурителната вноска с 5% и намаляване на времето, необходимо за осигуряване за бременност - от 12 на 6 месеца.


Това стана на първо четене на две предложения за промени в Кодекса за социално осигуряване. Депутатите приеха предложен проект за промени от Министерския съвет. Правителството предлага промени, свързани с регулирането на прехвърляне на пенсионни права от и към специалната пенсионна схема на ЕС, съобщи БТА.

Другата мярка в проекта е за промени в кодекса, произтичащи от изискванията на европейското законодателство към осигурителния режим при изпращане на работа в друга държава членка.

Дебати в залата предизвика предложението на Синята коалиция, което при гласуването беше подкрепено единствено от депутатите на тази парламентарна група. Заместник-министър Христина Митрева обясни, че срокът за задължително осигуряване за бременност е приет през миналата година, защото са зачестили случаите на злоупотреби с това обезщетение. Тя допълни, че за 2009 г. в НОИ са постъпили само 17 оплаквания срещу промяната.

Емилия Масларова обяви, че парламентарната група на Коалиция за България няма да подкрепи проекта на Мартин Димитров и народни представители от Синята коалиция и ще гласува за проекта на правителството, защото "той е абсолютно необходим". Тя посочи, че намаляването на осигурителните вноски с 5 на сто би натоварило бюджета с близо 1 милиард лева. От ДПС също обявиха, че намаляването на осигурителната вноска и на срока за осигуряване за бременност е неприемливо.

Според Димитров през 2010 година е по-добре да се намалят осигурителните вноски, отколкото да се пипа ДДС, от който държавата ще загуби много.

Депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров обаче се обърна към лидера на СДС : „Да се спори с телевизора е доста безсмислено упражнение”.
Според него няма нито една година в управлението на бившето правителство, в което страната да е приключила годината с повече от 40% разходи. В момента обаче бюджетът на държавата е с над 2 млрд. дефицит. Овчаров каза, че преди кризата те са намалявали данъци и осигуровки, което е довело до повишаване на приходите, но при такава стъпка сега държавата ще загуби.

Това бяха първите гласувания по закон, извършени с новата система за гласуване с пръстов отпечатък.  dir.bg
 


Сходни връзки

Няма да намаляват осигурителната вноска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди