изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:57 EEST
КОМИСИЯТА КУШЛЕВ ИСКА 8 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ БИЗНЕСМЕН ОТ ДОБРИЧ    
Ред и сигурност
Около хотела „Каса Домини“ в Рибарица има една мистерия, каза председателят на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, проф. Стоян Кушлев по БНТ.


Хотелът се води собственост на Арбен Хавальов, който се смята за близък до Ахмед Доган.

Кушлев заяви, че до 10 дни ще отговори на писмото на съпредседателя на Синята коалиция и председател на Комисията за контрол на ДАНС Иван Костов по този повод. Мистерия по думите на Кушлев има и при строителството, и при собствеността на този хотел. Той заяви, че е забъркано и името на известна бизнесдама, като отказа да съобщи нейното име сега, както и да уточни дали е свързана с ДПС, предаде БГНЕС.
 
Кушлев се оплака от недоверието в някои среди от дейността на комисията, като заяви, че те са предимно от Варна. Според него европейската оценка за дейността на комисията е много добра. Той посочи, че има значителен ръст на производство. Докладът ще бъде представен в края на март, но той посочи някои данни. За 2009 са образувани 155 производства срещу 122 през 2008 година. Наложени са 145 обезпечителни мерки срещу 122 за предишната година. Сега стойността на обезпеченото имущество е 253 млн. лева срещу 68 млн. за миналата година и това е главният показател за ефективността на комисията, заяви проф. Кушлев.

По думите му тяхната функция е да установяват това имущество, а не да го отнемат, което е работа на съда, която Кушлев не коментира. Но той отбеляза, че Софийският окръжен съд е отказал обезпечителни мерки на една от водещите фирми на двама от „Наглите“.
Кушлев посочи едно бъдещо обезпечение за бизнесмен от Добрич, който много ловко е прехвърлял пари между своите 7 фирми. Този иск е на стойност над 8 млн. лева.

Преди няколко дни от ДСБ са отправили питане до Комисията „Кушлев” за налагане на запор на имот, ползван от „върхушката на ДПС". В писмото до комисията, подписано от Костов, се задават няколко въпроса, между които – дали е открито производство за възлагане на запор на имуществото, придобито от престъпна дейност по отношение на имот, ползван от хора по върховете на ДПС.

Междувременно Иван Костов заяви, че ДПС все още се намира в сериозен комфорт, въпреки проверките за сараите. dir.bg
 


Сходни връзки

КОМИСИЯТА КУШЛЕВ ИСКА 8 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ БИЗНЕСМЕН ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди