изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:07 EET
ЕДИНОДУШНО ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧ    
Новини12 общински съветници и повече общински служители дължат данъци за 2009 г.

На заседание на Общинския съвет в Добрич единодушно бе приет бюджетът на общината за 2010 г. Той е разработен като се имат предвид неблагоприятните тенденции от миналата година. Очаква се дори те да бъдат усложнени под влиянието на нови ангажименти в сферата на управление на водите и отпадъците, на паралелна работа по изпълнението на увеличаващ се брой европроекти с 5 процентно общинско съфинансиране. Взети са предвид и измененията на Закона за местните данъци и такси, Наредбата за размера на местните данъци и Наредбата за таксите и цените на услуги на територията на общината.  Общият размер на проектобюджета за 2010 година е 43 617 126 лв.,  от които 25 364 460 лв. за делегираните от държавата дейности и 18 252 666 лв. за местни дейности. Планираните данъчни приходи са със 150 000 лв. в по-малко спрямо отчетените за 2009 г. Общият размер на собствените приходи се очаква да достигне 14 385 000 лв. и продължава тенденцията за намаляване на приходите. 
През тази година във всички функции държавна отговорност са въведени единни стандарти, на базата на които е разработен бюджета по дейности и пълна бюджетна класификация. 
От държавния бюджет се очаква да постъпят средства за пътни разходи на правоимащи болни, медикаменти за ветераните от войните, присъдени издръжки и други, определени с нормативните документи  за изпълнение на държавния бюджет на Република България за  2010 г.
Предлаганият бюджет за 2010 година и разпределението на бюджетните кредити по функции и дейности е съобразен с определените стандарти за издръжка на делегираните от държавата дейности, уверяват от кметството.
         През 2010 г. не се планират увеличения на работните заплати, както в дейностите държавна отговорност така и в местните дейности. Намалени са стандартите за възнагражденията на общинската администрация
Осигурени са бюджетни средства за капиталови разходи и ремонтни работи в размер на 4 100 000 лв., информират още от общината.
12 от общинските съветници в местния парламент в Добрич не са платили данъците си за миналата година, съобщи днес пред Общинския съвет кметът на града Детелина Николова. Тя отказа поименно да ги оповести, но стана ясно, че те са от всички политически групи с изключение на една. Николова обясни, че индивидуално ще разговаря с всеки от местните парламентаристи да внесе своя дял в бюджета. Стана ясно, че списъкът с работещите в общинската администрация, които са длъжници на местната хазна, е още по-голям.


 


Сходни връзки

ЕДИНОДУШНО ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕДИНОДУШНО ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 17:35 EET
 Алоооо, редакторите!!! Повторението е майка на знанието и баща на затъпяването! За по сигурно може да напишете  текста и трети път! 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди