изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:13 EEST
Добричкият окръжен съд събира допълнителни доказателства по дело срещу контрольор на пътни такси    
Ред и сигурност Добричкият окръжен съд разпореди да бъдат събрани допълнителни доказателства по наказателното дело срещу 41-годишния Илиян И. Ст. от Добрич.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 01.06.2006 г. – 31.08.2006 г. не е изпълнил служебните си задължения, като е пропуснал в Република България през ГКПП Кардам, без да събира винетни такси и да издава квитанции, 547 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация, за което е следвало да събере пътна такса. То е  сторено с  цел да причини на фонд „Републиканска пътна инфраструктура” вреди и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 23 558,98 лв.

На днешното заседание по делото адвокатите на подсъдимия поискаха 23 справки от Агенция „Пътна инфраструктура”, ГКПП Кардам, МВР и Агенция „Митници”. Добричката окръжна прокуратура предостави на съда информация от Агенция „Пътна инфраструктура” и Агенция „Митници” за режима, по който са обработвани реекспортираните автомобили на собствен ход и на платформа в периода на обвинението. Съдът прие исканията на защитниците на Илиян Ст., с изключение за тези за режима на регистрация на превозните средства – реекспорт.

Делото ще продължи на 12.04.2010 г.

 

29.01.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд събира допълнителни доказателства по дело срещу контрольор на пътни такси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди