изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:44 EET
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА БАЛЧИК ГЛАСУВА 2.8 МЛН. ЛЕВА ЗА СПОРТ    
НовиниОбщинският съвет в Балчик прие отчета на местната администрация за бюджета за изминалата година и утвърди предложения проект за приходите и разходите на Общината за 2010 година.


Съгласно отчета, касовото изпълнение на бюджета за 2009 година е 19 416 049 лева, а сборният бюджет за настоящата година е 21 739 810 лева. Успоредно с това съветниците приеха и Програма за развитие на туризма през 12-те месеца на годината, която е финансово подсигурена със 720 000 лева. В нея са заложени пари за изработването на рекламен филм, участие в туристически изложения и справочници, реклама в интернет, озеленяване и други дейности.
Капиталовата програма на Община Балчик обхваща ремонт на спортни съоръжения и детски площадки в Балчик и населените места, ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, изграждане на автоспирки по селата, закупуване на техника за специфични общински дейности, както и нов рентгенов апарат за местната болница.
Близо 700 000 лева са парите, които бяха гласувани за културни дейности през 2010 година, а разходите за развитие на спорта са близо 2,8 милиона лева.
В проекта за бюджет, който съветниците подкрепиха, са заложени 10% резерв за всички разходи, които ще бъдат направени през годината.
Днес кметът Николай Ангелов информира общинските съветници, че в скоро време ще предложи да бъде изтеглен заем между 6 и 8 милиона лева, който ще бъде използван за цялостно асфалтиране на ж.к. „Балик” и главни улици в града. В момента се изготвят количествено-стойностни сметки всяка една от отсечките, които ще се ремонтират, допълни той.
18 от присъстващите съветници подкрепиха изпълнението на бюджета за миналата година и средствата, които ще се харчат през настоящата, двама се въздържаха, а един гласува против.
 
Сава Тихолов, началник на отдел "Протокол и връзки с обществеността", Община Балчик

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА БАЛЧИК ГЛАСУВА 2.8 МЛН. ЛЕВА ЗА СПОРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди