изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:19 EET
Служители на ГДБОП разбиха международен канал за трафик на хероин    
Ред и сигурностСофия. Международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Турция през България за страните от Европейския съюз, бе разбит от служители на ГДБОП. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Успешната операция е проведена в сътрудничество с турските и испанските власти. В резултат на съвместната работа с партньорските служби, на действията на служителите от ГДБОП, колегите им от ОДМВР-Бургас и Разград и под наблюдението на Окръжна прокуратура - Бургас, е разбит международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Република Турция през България за страните от Европейския съюз. Установено е, че организатор на канала е Р.Й. от Кюстендил, а негови помощници – М.Ш. от с. Владимирово и Ю.И. от с. Подайва, Разградско. В схемата били включени Н.Н. от Каолиново и Я.Р. от Пазарджик, чиято задача била да пренесат контрабандно наркотици през българската граница.
Работата по разплитането на случая започва в началото на октомври м.г., когато на влизане в страната през ГКПП - Малко Търново спецполицаите от ОДМВР-Бургас задържат българския гражданин Н.Н. с 28 кг хероин. На 16 октомври на ГКПП -Калотина е засечен неговият „колега” Я.Р. при опит да напусне страната. Под предната седалка в колата му са открити други 28 кг хероин, разпределени в 54 пакета.
Спецполицаите установяват данни за съпричастност на задържаните към дейността на организирана престъпна група за незаконен трафик на наркотици към страни от Европейския съюз. В резултат на съвместните действия на българските и испанските власти на 6 ноември м.г., в момент на сключване на наркосделка за 15 кг хероин в испанския град Бургос, е задържан организаторът на международния канал Р.Й. заедно с трима българи и португалец. Р.Й. е настанен в испанския следствен арест и към него е повдигнато задочно обвинение за наркотрафик в големи размери.
В хода на операцията са установени помощниците на тартора на групата М.Ш. и Ю.И.. Така на 27 януари Ю.И. е задържан в дома му в родното му село и доведен в Бургас, където му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. В късния следобед на днешния ден предстои заседание по искането на Бургаска окръжна прокуратура за вземане на постоянна мярка „задържане под стража”. В хода на разследването е установено, че неговият авер М.Ш. към момента е в чужбина, предприета е процедура по искане на европейска заповед за ареста му. Спрямо него ще бъде повдигнато задочно обвинение за наркотрафик в големи размери.
Проведени са претърсвания и изземания от домовете, квартирите и автомобилите, ползвани от двамата, при които са събрани допълнителни доказателства, уличаващи ги в престъпление по чл. 242 ал. 4 от НК (наркотрафик в големи размери).  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Служители на ГДБОП разбиха международен канал за трафик на хероин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди