изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:56 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 29 януари до 4 февруари 2010 година    
Времето

В петък облачността ще се увеличи и на места ще завали сняг, по крайбрежието валежите ще са от дъжд и сняг. Ще се създадат условия за поледици! По-късно, през деня валежите ще спират и  облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър юг-югозапад, по Черноморието от юг-югоизток, който през деня ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, по крайбрежието до 0 градуса. Максималните температури ще се повишават до минус 3 – плюс 2 градуса.



 

В събота облачността ще се увеличава и през деня ще има слаби валежи предимно от дъжд. Сутринта ще е с температури от минус 10 до минус 5, а през деня ще се повишат до 0-5 градуса. На места ще има поледици!

В неделя ще е облачно с валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от юг, по крайбрежието юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат чувствително.

В понеделник валежите временно ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне отново да нахлува студен въздух. Нощта срещу вторник ще завали, като валежите ще са все още от дъжд, но постепенно ще преминават в сняг. Във вторник се очакват по-значителни количества, а във вътрешността на района да се образува нова снежна покривка. Дневните температури ще се понижат, и във вторник минималните ще са между минус 6, минус 1, а максималните минус 4 до плюс 1 градус.

В сряда и четвъртък валежите ще спрат, но на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще е студено с минимални температури между минус 9 и минус 4, а максималните най-често ще са между минус 5 и 0 градуса.

Вълнението на морето най-често ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода от 0 до 3 градуса.

 

Деж. синоптик: Б.Маркова

 

 

Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

телефони за информация:

телефон: 0900-15-944;

GSM: 088-15-944 (важат за цялата страна)

 

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2010

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 29 януари до 4 февруари 2010 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди