изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:26 EEST
РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниДнес комисиите ще разгледат внесените до снощи оферти за участие в обществената поръчка

Рекорден брой тръжни книжа бяха закупени за участие в обществената поръчка за строително-ремонтни работи на пет училища и две детски градини в Добрич, които ще се извършват  по проект на община Добрич, финансиран от оперативна програма „Регионално развитие”. За участие в процедурата, която бе разделена на седем лота, са закупени 86 комплекта тръжни документи. До 16,30 часа вчера бяха депозирани 58 оферти, но е възможно до края на работния ден техният брой да се е увеличил. Други 15 комплекта книжа са закупени за процедурата за строителен надзор, бяха подадени 12 оферти.
Днес ще заседават комисиите, които трябва да изберат фирмите-изпълнители на ремонтите.
Проектът на Община Добрич “Към по–качествено образование в Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура» получава безвъзмездно финансиране по оперативна програма «Регионално развитие» на стойност 5 093 349, 73 лева. Средствата се осигуряват по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-01/2007 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.  Финансовият принос на Община Добрич за реализацията на проекта е 110 075, 52 лв.  
Основната цел на общинския проект е да се изгради ефективна образователна инфраструктура, осигуряваща равен достъп до качествено образование и съвместимост с европейските политики за балансирано устойчиво развитие. Проектът си поставя и специфични цели за създаване на подходящи условия за деца със специални образователни потребности, интеграция и социализация на ученици от семейства в неравностойно положение, както и подобряване на профилираното и професионално обучение за по–бърза социална и бизнес адаптация след завършването.
Конкретните дейности предвиждат модернизиране на 5 добрички училища и 2 детски градини с цел подобряване качеството на образователния процес. С безвъзмездното финансиране от над 5 милиона лева ще бъдат извършени ремонти в СОУ "Св. Климент Охридски", Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Димитър Талев", Спортно училище "Г. С. Раковски", СОУ "П.Р. Славейков" и в детските градини с номера 9 и 10. Във всяко едно от учебните заведения ще бъдат подобрени енергийните характеристики на сградите чрез подмяна на дограмата, ще се реконструират електро и ВиК инсталациите, ще се ремонтират покривите, фасадите, занималните, спалните и помощните помещения, офисите и санитарните възли. Мащабните ремонти трябва ще приключат до октомври месец 2010 г. Със средствата, осигурени от Община Добрич в размер на 110 075 лева ще бъде закупено оборудване и обзавеждане в зависмиост от спецификата и потребностите на учебните заведения. Проектът ще подобри условията за учене и труд на близо 4300 деца и ученици, както и на 450 преподаватели и възпитатели.
 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 19:41 EET
Някои учебни заведения са ремонтирани през пръсти.Много ясно че има много желаещи, щом се говори за пари.А КАКВО Е КАЧЕСТВОТО НА СВЪРШЕНАТА РАБОТА НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА?
РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 20:40 EET
какво още ще им ремонтират на тези училища? Или пак средствата ще отидат някъде другаде, а ще се отчете че са ремонтирани училищата. Вижте колко други училища падат и наистина имат нужда от ремонти! Или те да се справят сами с и без това ниските си бюджети! Абе така е - сития на гладния невярва.
РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-01-30 @ 12:51 EET
Брей то голямо събитие. Много са защото строителните фирми нямат работа .Ако имаше да не мислите че ще участват за обществени поръчки -знаем как плащат,но в момента хората са в безисходица.
РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-01-30 @ 14:11 EET
няма ли кой да постави алуминиеви прозорци в механото че е супер студено
РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2010-01-30 @ 17:28 EET

Няма! След два месеца си отварям прозореца и пускам топлото време навън... :-)))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди