изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:54 EEST
Започна протестно шествие срещу промените в Закона за ГМО    
ЕкологияСофия. Започна протестно шествие срещу промените в Закона за генномодифицираните организми, предаде репортер на Агенция “Фокус”. С викове "Не щеме ГМО" и "Не на ГМО" протестиращите се отправиха от Народна библиотека по ул. "Шипка". Представители на пчеларските организации у нас казаха, че заниженият контрол върху генномодифицираните организми може да доведе до промяна в качествата на пчелния продукт.

Пчеларите са категорични, че между местата, където се отглеждат генномодифицирани култури и териториите, където се отглеждат пчели, трябва да бъдат най-малко на 4 километра едно от друго, така че да няма ефект върху меда.
Според протестиращите - в близо 94 % от внесените в страната храни е констатирано наличието на 2 % от генномодифицирани организми при допустима норма 0,4 %.
Протестът се охранява от полиция и преминава при засилени мерки за сигурност. Видимо протестиращите са около 300 - 400 души засега.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Започна протестно шествие срещу промените в Закона за ГМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди