изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:40 EEST
Над 5,50 по математика и вече си в СУ    
ОбразованиеИздържалите изпита по математика с над 5,50 кандидат-студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъдат приемани директно в специалностите във Факултета по математика и информатика (ФМИ), съобщава БГНЕС.

1220 кандидати са подали заявления за препитване по математика. Те ще трябва да решат 10 задачи, като според декана на факултета Иван Сосков изпитът по математика е най-труден от подобните във всички технически университети. В рамките на срока за подаване на документи до 25 януари е имало почти 3000 молби за явяване на трите изпитни сесии. Промяната за директен прием след успешно издържан изпит важи за още няколко факултета – Физическия, Химическия, Биологическия и др., като в тях приемът ще се осъществи с оценка над 5,00. При филологическите специалности тази промяна не важи, но в част от тях приемът протича с успешно издържана матура. За да могат да се наредят сред студентите във ФМИ, издържалите с над 5,50 също ще трябва да минат през матурата. Първата изпитна сесия на СУ ще продължи и следващата неделя, когато ще се проведат изпитите по география на България и физика. Идеите на промените в изпитната сесия е да се отсеят най-добрите кандидат-студенти, както и университетът да може да устои на силната конкуренция – у нас и в чужбина. Според декана на ФМИ обаче най-много 4-5% от кандидатите, които днес пишат по вариант 2, ще изкарат отлична оценка.

 


Сходни връзки

Над 5,50 по математика и вече си в СУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди