изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:02 EET
Учим безплатно в Дания и Швеция    
ОбразованиеСОФИЯ. Държавните университети в Дания и Швеция предлагат напълно безплатно обучение за наши младежи. Това съобщи Бистра Илиева от консултантска къща "Дарби", която организира изложението "Отворени врати за образованието в чужбина".
Родителите, които пращат децата си в тези страни, обаче трябва да се погрижат за месечната им издръжка. Тя е между 600 и 1000 евро.

В английските университети пък предлагат студентски кредити. Таксата за една година на Острова е средно около 3300 паунда и на всички деца, чиито семейства нямат такива доходи, им се отпуска заем всяка нова учебна година. Кредитът се връща, след като младежите се дипломират и започнат работа с минимум 15 000 паунда годишна заплата.
На изложението, което се провежда в столичния хотел "Радисън", са представени университети от 15 държави. Експертите им пък дават информация за над 500 специалности. Най-желани са бизнес мениджмънт, медицина и архитектура. Като най- скъпи се очертават вузовете в Швейцария. Издръжка за година там е 16-18 хиляди евро. Европейският университет в Кипър пък дава на отличниците възможност за пълна стипендия. Със същата оферта привлича и университетът в Бон. За първи път на изложението бе представен и американският университет в Абу Даби, както и и този в Измир.
Десислава Георгиева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Учим безплатно в Дания и Швеция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.68 секунди