изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:31 EEST
КАВАРНА ПРИЕ БЮДЖЕТ ОТ 18 МЛН. ЛВ.    
Новини На провелото се редовно заседание в петък след обед ОбС - Каварна, прие бюджет 2010. За НДТ кметът на общината Цонко Цонев заяви, че тази година бюджетът на кметството е реалистичен, предвид икономическата обстановка в страната.

"Изпълнението на бюджет 2009 бе в размер на 22 млн. лв. Тази година приехме бюджет от 18 млн. лв., като от тях 12 млн. и 200 хил. лв. са местните приходи, които сме заложили" - каза Цонев. Основно са орязани капиталовите разходи, заяви още кметът и добави, че се предвижда и намаляване на издръжката на общинската администрация. "През годината ще извършим съкращения, като няма да назначим хора на мястото на излизащите в пенсия, което ще доведе до съкращаване на разходите в администрацията. Почти до минимум сме свили и разходите за реклама тази година. Причината е както икономическа, така и във факта, че досега в годините направихме достатъчно и Каварна е вече добре позната дестинация" - каза още Цонев.
С около 10 на сто са свити и средствата за спорт, като тази година за всички спортни дейности са предвидени в общинския бюджет 750 хил. лв., каза още кметът. По традиция, общината ще задели и около 40 хил. лв. за спонсориране на археологическите проучвания на нос Калиакра. "Възможност за това ни дават и добрите приходи, които получаваме от музейната ни дейност. Миналата година те бяха в размер на 450 хил. лв." - добави Цонев.

ШОУТО СЕСИЯ: С 3 МИЛИОНА ЛЕВА ПО-МАЛЪК Е НОВИЯТ БЮДЖЕТ НА ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

КАВАРНА ПРИЕ БЮДЖЕТ ОТ 18 МЛН. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди