изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:54 EEST
БРОНЗОВИ ОТЛИЧИЯ ЗА ДВАМА ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ ДОБРИЧ    
СпортДвама лекоатлети от Добрич се завърнаха с бронзови отличия от държавното индивидуално първенство в зала за юноши старша възраст.

Радосвета Симеонова от клуб Добруджа 99 направи изключително бягане на 3 км гладко бягане и с време 11:12 мин. финишира трета. За талантливата атлетка постижението бе личен резултат. Ден преди това тя завърши пета на 1500 метра. Силни бягания направи и Ели Димитрова, която влезе в десетката на 800 м и стана 11-а на 1500 м, съобщи треньорката й Еманоела Янкова. Младата специалистка похвали още Севги Ахмед и Ваня Банкова, завършили съответно на 12-о и 13-о място. Ася Евтимова и Андрей Павлов пък загряха за шампионатите за момичета и момчета до 16 г., които са в края на тази седмица. Отборът на Добруджа 99 се завръща от столицата след десетдневен лагер, осигурен от спортното училище. Янкова изказа благодарност към учебното заведение и задоволство от подготовката на своите възпитаници.
Станимир Господинов от клуб Добруджа се окичи с бронз в тройния скок, съобщи треньорката Силвия Петрова. За третото място състезателят скочи 13.90 метра. Само три сантиметра не му достигнаха да влезе във финала в дългия скок. Дамската щафетата на клуба, която възрастово отстъпваше на своите конкурентки, направи добро бягане и финишира с пето време. На 3 км Милица Мирчева зае седмо място с личен резултат. Седма, но на 60 м, се класира Стела Иванова.        
Двама български атлети спечелиха по две титли от националния шампионат за юноши и девойки (до 19 г.), който се проведе през уикенда в слабо отоплената по традиция зала ”Фестивална”. Двойни шампиони станаха Иван Попов (Нове Свищов) на 800 и 1500 м и Надежда Изворова (Лудогорец) също на 800 и 1500 м.
В шампионата участваха над 450 атлети от 80 клуба. Извън класирането Виктор Нинов записа личен рекорд в скока на височина от 2,22 м, а Теодора Коларова пробяга 800 м за 2:10,54 мин. Също извън класирането Петя Дачева постигна 13,46 м в тройния скок.

Още спорт в http://www.centersport.org


 


Сходни връзки

БРОНЗОВИ ОТЛИЧИЯ ЗА ДВАМА ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди