изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:06 EEST
Станишев призова народа към протест    
Политика"Новата власт е доказала, че е способна да сменя позиция само под натиск, затова народът трябва да се вдигне на протест. Единственият начин да бъдат спасени болниците е натиск от гражданското общество, хората трябва да се противопоставят на това безумие”.

Това заяви на семинар в Хисар председателят на БСП и на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.

„Всяка болница може да протестира решението на РЗОК да не сключва договор, което се направи нерегламентирано, отсъстващо от НРД. Призовавам всички болници, да не жалят подобни решения”, каза още Станишев.

Червените определиха като безумие и намаляването на бюджета на НЗОК. 

Станишев призова правителството да спре реформата в здравеопазването, защото въпреки, че тя е необходима, това не е правилният подход.

На въпрос дали БСП ще поиска вот на недоверие към правителството заради здравната реформа, Станишев отговори: „Един вот на недоверие не може да бъде самоцелен. Право на опозицията е да иска вот на недоверие към управляващите, когато виждат провал в един или друг сектор. Наблюдава се една обща тенденция на отказ от европейската социална държава".

"Това правителство води крайно дясна и монетаристка политика, която решава техните проблеми от гледна точка на фискалния резултат за сметка на основни социални системи. Това не са единствените теми, по които би имало основание да се иска вот на недоверие. Нашата опозиционна критика по това, което прави  правителството, е в много по-широк спектър.", допълни Станишев./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Станишев призова народа към протест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди