изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:43 EEST
ПРОВЕРЯВАМЕ ЗДРАВНИЯ СИ СТАТУС В НАП    
НовиниОт вчера всички български граждани проверяват здравния си статус на сайта на националната агенция по приходите /НАП/.

Това съобщиха от самата приходна агенция. Досега тази услуга се предоставяше на страницата на Национално осигурителния институт. Проверката може да се направи в раздел електронни услуги на приходната агенция, като се въведе ЕГН или Личен номер за чужденците, пребиваващи у нас плюс генерирания уникален код за спам контрол, поясняват от приходната агенция.
Оттам напомнят още, че от тази година здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца. Периодът се брои до началото на месеца,  предхождащ месеца, в който лицето потърси здравна помощ, платена от НЗОК. Щом задълженията бъдат платени, то от същата дата биват възстановени и здравните права.
Лицата, които са трайно безработни, не получават помощи от Бюрата по труда и сами внасят здравни вноски, дължат ежемесечно сума в размер на 16.80 лв. е другата новост тази година. Тези пари трябва да постъпват до 10-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. Същевременно до 10-о число на този месец тези клиенти на приходната агенция са длъжни да подадат и декларация образец 7. Повече информация всеки клиент може да получи на единния номер на приходната агенция 0700 18 700, като разговорът е на стойността на един градски разговор.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАМЕ ЗДРАВНИЯ СИ СТАТУС В НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди