изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:51 EEST
КЗК НАЛОЖИ САНКЦИЯ ЗА ЗАБЛУЖДАВАЩА РЕКЛАМА    
НовиниОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщават, че са глобили с 418 405 лв. две фирми за заблуждаваща реклама. Глобените дружества са "Интерснак България" ЕООД с 246 180 лв. и на "Публисис" АД  - със 172 225 лв. Комисията е постановила и прекратяване на нарушението.

Комисията е образувала производството по повод масирана реклама на ядки "Чипи", в която мотото е "От нашето по-хубаво няма". Всичко е представено на фона на ритъма на тъпан, като ядките се подреждат и изобразяват типични български картини. Експерти на комисията обаче са установили, че с изключение на слънчогледовите семки, производството на останалите ядки "Чипи" - фъстъци, кашу, лешник, бадем и шам фъстък се осъществява от "Флипер Комимпекс" С.р.л., Румъния, въз основа на разработени от "Интерснак България" спецификации, като суровината се доставя от различни страни-производители - Аржентина, Китай, Иран, Турция, Мозамбик, САЩ. КЗК смята, че цялата рекламна стратегия е целяла да се наблегне на произхода на произхода на продуктите като произведени в България, но именно това има заблуждаващ характер, категорични са от комисията.
 


Сходни връзки

КЗК НАЛОЖИ САНКЦИЯ ЗА ЗАБЛУЖДАВАЩА РЕКЛАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди