изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:32 EEST
МАЛКО НАД 13 МИЛИОНА ЩЕ Е БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоБюджетът на община Добричка за 2010 година бе приет на сесия на Общинския съвет.


Той е в размер на 13 005 000 лева. От присъстващите 20 общински съветници бюджетът бе подкрепен от 14, останалите шест гласуваха "въздържал се". "Администрацията, кметовете и кметските наместници ще направим всичко възможно бюджетът да бъде изпълнен така, както сте го приели и ще работим в интерес на хората от населените места" - каза кметът на общината Петко Петков. Гласуването премина без никакви дебати. Председателят на финансовата комисия Стоян Тодоров предложи да бъдат намалени средствата за представителни разходи на кмета и на председателя на ОбС - за сметка на закупуването на книги. Като аргумент той посочи тежката финансова криза. Предложението му бе прието почти единодушно - само един съветник се въздържа. От бюджета става ясно, че общата субсидия за делегирани от държавата дейности е в размер на 6,1 млн. лв., за трансфери за местните дейности са предвидени 1,8 млн. лв. Целевата субсидия за капиталови разходи е 763 400 лева и е с 33 процента по-малко от предходната година. 
Отчет за изпълнените на бюджета на община Добричка за м. г. приеха съветниците. От докладната записка става ясно, че той е бил първоначално в размер на 13 002 000 лева, а в последствие увеличен на малко над 15 милиона лева. Изпълнението на бюджета за 2009 година е 88.9 процента. Реализираният преходен остатък е в размер на 1 839 219 лева и бе гласувано разпределението му. От тях 1 272 978 лева отиват за делегирани държавни дейности, а останалите средства - за местни дейности. Съветниците гласуваха поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 2 милиона лева. Той се налага за плащанията на извършени разходи по два проекта, които реализира общината по оперативна програма "Регионално развитие" - за възстановяване и модернизиране на детски заведения в размер на 3 120 000 лева и за обновление на читалища за 1 680 000 лева.
Отпускане на по 350 литра гориво на месец през 2010 година за нуждите на автомобил на Второ РУ на МВР гласуваха съветниците. Прието бе и предложението за осигуряване на 220 лева месечно за кола на районна служба "Пожарна безопасност и спасяване", както и на средства за дейността на младежките противопожарни отряди в училищата. Гласувана бе издръжката на функциониращи и новоразкрити клубове на пенсионера. Утвърден бе списък на служителите, които имат право на транспортни разходи, от дома за деца, лишени от родителски грижи, "Добруджанче" в село Овчарово и Дома за възрастни с деменция в село Опанец. Прието бе предложението за заплащане на транспортните разходи на педагогическия персонал. Гласувано бе и закупуването на 180 броя книги "История на Добруджа", том 4.
Съветниците приеха предложената от кмета Петко Петков Програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост, за 2010 година. Прогнозните минимални очаквания по отношение на приходите от общинска собственост за настоящата година се предвижда да са в размер на 685 000 лева. От тях най-много - 400 000 лева, се очаква да постъпят от наем на земя, а около 220 000 лева - от продажба на земя. На заседанието бе прието предложение на председателя на ОбС Славка Петрова за основните въпроси в заседанията на съвета за настоящата година. Гласува бе и отчет за изпълнението на решенията на ОбС за второто полугодие на м. г., възложени на кмета и на общинската администрация. НДТ 

ШОУТО СЕСИЯ: С 3 МИЛИОНА ЛЕВА ПО-МАЛЪК Е НОВИЯТ БЮДЖЕТ НА ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

МАЛКО НАД 13 МИЛИОНА ЩЕ Е БЮДЖЕТЪТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди