изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:06 EEST
ЛЕКА АТЛЕТИКА, ХОКЕЙ, ГИМНАСТИКА И ОРИЕНТИРАНЕ ЗА ДЕЦАТА НА ДОБРИЧ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ИМ ВРЕМЕ    
СпортКлубовете в страната получават близо 1 милион лева за програмата на спортното министерство “Спорт за децата в свободното време”


4 клуба от Добрич ще получат финансово подпомагане от министерството на физическото възпитание и спорта по програмата „Спорт за децата в свободното време”. Средствата са за начално обучение по вид спорт.
Клубът по лека атлетика Добруджа с треньори Силвия и Милен Петрови ще получи 5500 лева, а заниманията ще бъдат от 5 април до 30 септември т.г. 4000 лева ще отидат у клуба по спортно ориентиране Добротица. Сумата е за обучение на деца от 4 училища, а заниманията - освен в учебните заведения, ще се водят и в местностите Дъбовете и Ефеклията. Програмата е от началото на този месец до края на ноември. От февруари до края на юни желаещите да се научат да играят хокей могат да сторят това в клуб Добрич Бул 2000 - на терена в СОУ “Св. Кл. Охридски”. Отборът ще получи 3000 лева от спортното министерство за целта. Същата е и сумата, която ще бъде дадена на клуба по художествена гимнастика “Мик Гергана 90” с треньор Йовка Няголова. Тренировките ще се провеждат в залата в спортен комплекс “Русалка”, както и в ЦДГ №11 и №32 и в СОУ “Дора Габе” и ОУ “Ст. Караджа”.
Спортното министерство е одобрило 272 проекта от общо 402. Финансовата сума, която ще бъде отпусната, е 894 хиляди лева. От тях 15 500 лева ще отидат за четирите клуба в Добрич. 
Предстои отборите, изпълнители на одобрените проекти, да получат писмени указания за сключване на договор и изготвяне на финансов план към договора, по образец, чрез експертите на МФВС за съответните административни области. Образецът на финансовия план е публикуван в горепосочената интернет страница на МФВС.

Още спорт в http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

ЛЕКА АТЛЕТИКА, ХОКЕЙ, ГИМНАСТИКА И ОРИЕНТИРАНЕ ЗА ДЕЦАТА НА ДОБРИЧ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ИМ ВРЕМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди