изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:23 EEST
60 ОФЕРТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА БЯХА ПОДАДЕНИ ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниОбщо 60 оферти е разгледала комисията с председател зам.-кмета Надежда Петкова за определяне на изпълнител на строително-ремонтните работи на седем учеблни заведения в града – пет училища и две детски градини. Както НДТ вече писа, към търга, организиран по Закона за обществените поръчки, имаше рекорден интерес и бяха закупени 86 комплекта тръжни книжа.

Сред кандидатите има фирми от Пазарджик, Шумен, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Смядово, Дупница. Най-много са кандидатите от Добрич и Варна. Най-голям интерес има за строително-ремонтни дейности в училищата „П. Р. Славейков”, „Димитър Талев” и „Кирил и Методий”.
До месец се очаква комисията да излезе с окончателни резултати от търга.
Припомняме, че проектът на Община Добрич “Към по–качествено образование в Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура» получи безвъзмездно финансиране по оперативна програма «Регионално развитие» на стойност 5 093 349, 73 лева. Средствата се осигуряват по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.  С безвъзмездното финансиране от над 5 милиона лева ще бъдат извършени ремонти в СОУ "Св. Климент Охридски", Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Димитър Талев", Спортно училище "Г. С. Раковски", СОУ "П.Р. Славейков" и в детските градини с номера 9 и 10. Във всяко едно от учебните заведения ще бъдат подобрени енергийните характеристики на сградите чрез подмяна на дограмата, ще се реконструират електро и ВиК инсталациите, ще се ремонтират покривите, фасадите, занималните, спалните и помощните помещения, офисите и санитарните възли.
Очаква се днес на място да пристигне екип на „Геозащита”-Варна, за да направят оглед на мястото и да дадат предписания. Преди десет години е правен проект за укрепване на ската.
Ежегодно топенето на снега провокира активизирането на свлачищните процеси в района на т.нар. Ак баир. В края на 90-те години на миналия век се наложи част от него да бъде взривена, за да се премахнат опасни скали. През 2004 година скатът над пътя бе укрепен с предпазна мрежа и желязо бетонна ограда, част от която снощи е била отнесена от камъните.

 


Сходни връзки

60 ОФЕРТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА БЯХА ПОДАДЕНИ ЗА РЕМОНТА НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди