изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:57 EEST
ОПРР ОТПУСКА СРЕДСТВА ЗА СВЛАЧИЩЕТО НА СБОРНО МЯСТО    
Новини577 241 лева ще получи общината в Балчик по оперативна програма „Регионално развитие” за укрепване на свлачище „Сборно място”, съобщи за НДТ кметът на общината Николай Ангелов.

Тепърва предстои да се избере изпълнител на укрепването на този участък от свлачището.
От постъпилите 15 проекта в МРРБ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярката „Подкрепа на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища в градските агломерации” община Балчик е класирана на трето място, заедно с община Варна
Общината е кандидатствала с проект за укрепване на свлачището на Сборно място, което е част от свлачището на Овчаровски плаж, което преди десетина години дори взе жертва. Общината е кандидатствала  за него, тъй като изрично условие по тази програма е била свлачището да е на най-малко 200 метра от морския бряг. Очаква се за другите свлачища да се отпусне финансиране по друга мярка на оперативните програми.
С проекта се цели да се спре проявлението и разрастването на свлачищните процеси и да се ограничи компрометирането на пътя Балчик-Албена. Изградената нова инфраструктура трябва да повиши безопасността на хората, които живеят в района на свлачището и да бъдат предотвратени имуществени загуби. Състоянието ще се наблюдава чрез контролно-измервателни съоръжения за мониторинг на свлачищните процеси. Предвижда се изпълнението на проектното предложение „Балчик - укрепване свлачище „Сборно място” да продължи 18 месеца.
 


Сходни връзки

ОПРР ОТПУСКА СРЕДСТВА ЗА СВЛАЧИЩЕТО НА СБОРНО МЯСТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди