изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:30 EEST
КАРДИОЛОГИЧНИТЕ ДЕЙНОСТИ В БАЛЧИШКАТА БОЛНИЦА ОСТАВАТ БЕЗ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА    
НовиниБолницата в Балчик е сключила договор със здравната каса за 77 клинични пътеки при представена документация за 90 клинични пътеки, съобщи управителят д-р Иво Войчев, цитиран от общинския вестник „Балчик”.

Частично проблемът с финансирането на клиничните пътеки във Вътрешно отделение е решен. Според новите изисквания за двама специалисти по клинична пътека, там са назначени още по един ендокринолог и пулмолог. От здравната каса няма да бъдат финансирани кардиологичните дейности, тъй като не е намерен втори кардиолог. На този етап от общинското ръководство е заявена готовност за дофинансиране на тази дейност, за да не се налага пациентите със сърдечна недостатъчност, инфаркт или други болести на сърцето да заплащат лечението си или да пътуват до други болници.
Нужните кадри за останалите отделения в болницата са осигурени. Сключен е договор за работа с още един детски лекар и  невролог.
През миналата година около 50 на сто от издръжката на болницата бе от общинския бюджет. Предвижда се през тази година над един милион лева да бъдат насочени към  здравното заведение. От тях 700 000 лева ще са субсидия и 300 000 лева за нова рентгенова апаратура и ремонт на детско отделение.
 


Сходни връзки

КАРДИОЛОГИЧНИТЕ ДЕЙНОСТИ В БАЛЧИШКАТА БОЛНИЦА ОСТАВАТ БЕЗ ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди