изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:52 EEST
Още четири нагли ченгета гърмят утре!    
НовиниОще четирима полицаи ще попаднат под ударите на закона утре, след като днес вече бе задържан инспектор в сектора за оперативно обслужване на затворите с инициали Й.К. Новината съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе включен пряко по БНТ 1.


“Разследваните полицаи са петима. Утре на четирима от тях ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. Занимавали са се с редица несвойствени дейности и са се възползвали от облаги, без да уведомят преките си началници. Въпросните полицаи например са усвоили дарение, което поставя въпроса дали след това не са се реванширали, връщайки услуги на хора извън системата”, разкри Цветанов.

От включването на вътрешния министър стана ясно, че срещу първия изгърмял – Й.К., има достатъчно доказателства, които позволяват първоначалната му мярка за задържане да бъде за 72, а не както обикновено – за 24 часа. Цветанов потвърди и информацията на БЛИЦ, че арестуваният затворнически инспектор е бил гъст с члена на “Наглите” Павел Петков.

Павката беше сред първите, които пропяха при разпитите. По време на разследването се оказа, че докато е бил зад решетките, той излизал през деня, за да ремонтира къщата си, където по-късно са държани няколко от отвлечените жертви на бандата. "Имал е отношения с Йожи и Поли, докато са били в затвора. Съдействал е на Културиста, за да премине на по-лек режим", допълни Цветан Цветанов по адрес на арестувания Й.К. /БЛИЦ

Първи арест в МВР по подозрения за връзки с "Наглите"

Служител на "Криминална полиция" е задържан по подозрения за връзки с "Наглите", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Това е първият арест на униформен в изпълненото с шокови разкрития разследване. Вътрешният министър Цветан Цветанов още след първите арести заяви, че се проверяват 4 или 5 служители на МВР за съпричастност със задържаните.

Й.К., инспектор в сектора за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода, е бил задържан при съвместна операция на дирекция “Вътрешна сигурност” и ГДБОП, осъществена под ръководството на заместник-градския прокурор Роман Василев. Кабинетите му в главната дирекция и в Трудово-поправително общежитие (ТПО) в Казичене са запечатани. 

Извършват се  процесуално-следствени действия за установяване на съпричастността на Й. К. към групата на “Наглите” и за злоупотреба със служебно положение.

Предстои да бъде поискана 72-часова мярка за задържането му под стража.

БЛИЦ припомня, че арестуваните показно членове на групата за отвличания “Наглите” бяха освободени един по един заради липса на достатъчно доказателства срещу тях. От първата група задържани в ареста останаха само Йожи, Културиста и Релето.

В групата на “послушните арестанти” бе Павел Петков-Павката, който е издал важна информация за отвличането на Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Предполага се, че именно той е контактът на задържания днес служител с бандата.

Павката е работел за “Наглите”, още докато излежавал присъда в Казичене. Вместо да работи на чужди обекти, той излизал през деня и ремонтирал къщата си, където са държани няколко от отвлечените жертви на бандата.

/БЛИЦ

 


Сходни връзки

Още четири нагли ченгета гърмят утре! | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Още четири нагли ченгета гърмят утре!
Автор: Anonymous да 2010-02-05 @ 15:38 EET
egati naglite osvobodeni poradi lipsa na dokazatelstva a i sa takiva prestapni lica  a moqt sin bez uliki i dokazatelstva stoi veche 2 ri mesec v aresta  bez da e namereno nischo u nas i u samiqt nego pri obiska  ako lichnite ni telefoni bez negoviqt toi nqma takav  moje da stoi  tova e veche naglost  i na tova ako ne mu se vika   naglasena rabota  to togava kakvo e spored vas ?
Още четири нагли ченгета гърмят утре!
Автор: Anonymous да 2010-02-05 @ 15:41 EET
След като освободиха наглите то тогава кога ще освободят  момчетата от добричкият арест ?
Още четири нагли ченгета гърмят утре!
Автор: Anonymous да 2010-02-05 @ 15:43 EET
ami naglite imat pari i nikoi ne gi pita otkade gi imat a tiq momcheta nikoi ne pita dali vaobsche imat ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди