изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:45 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ОРГАНИЗИРА КАРИЕРЕН ФОРУМ    
ОбразованиеСрещата между студенти и бизнеса ще се излъчва в реално време на сайта emva.vumk.eu

Студенти от Висшето училище Международен колеж в Добрич организират  на 4 и 5 февруари кариерен форум на тема " Нови възможности пред бизнеса в България - 2010". За пръв път в града ни ще се проведе среща между студенти и млади специалисти с изявени в своята област компании в един напълно нов формат. Водещи организатори на събитието са Студентският съвет към ВУМК, регионалният офис на глобалната студентска организация AIESEC и местната доброволческа асоциация за организация на събития E.M.V.A ., с подкрепата на Кариерния център на висшето училище, съобщиха от колежа. Форумът ще даде шанс на бъдещите професионалисти да се срещнат с представители на водещи за бизнеса в България компании. Поканени са представители от различни браншове, съобразно бизнес-направленията, в които се обучават студентите в колежа, а именно - икономика, туризъм и администрация и управление. Организаторите са помислили и за своите състуденти от филиалите на Техническия и Шуменския университети в Добрич. Сред компаниите, които ще се срещнат с младежите, са PricewaterhouseCoopers и Ernst & Young, Бенчмарк Финанс, националната компания за недвижими имоти Адрес, хотелските вериги Sol Melia, Helios, Best Western, медиите Дарик Радио и BestJobs.com.
Целта на кариерния форум "Нови възможности пред бизнеса в България - 2010" е да бъде среща, на която водещи компании да запознаят студентите и младите специалисти в града със своята дейност, със своя организационен модел, с практиката си в социални инициативи, с възможностите за стажове и практика на младите специалисти. Срещата ще се състои в неформална обстановка, която да позволи по-свободен, пряк контакт между двете страни. "С тази форма искаме да провокираме диалог между студентите и техните потенциални бъдещи работодатели, който да отговори на въпросите на бъдещите професионалисти, да ги информира и запознае по-отблизо с реалната среда на бизнеса и изискванията му за успешна кариерна реализация" - споделя Калоян Костадинов, председател на Студентски съвет към висшето училище.
Форумът ще бъде излъчван в реално време на сайта на една от студентските организации-инициатори на събитието -emva.vumk.eu.
 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОЛЕЖ ОРГАНИЗИРА КАРИЕРЕН ФОРУМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди