изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:31 EEST
Заведена е преписка срещу България за предполагаема държавна помощ, обясни Мирослав Найденов    
Европейски съюз София. Разликата между пазарна цена и тази, на която са извършени сделките, дава основание на Европейската комисия да смята, че става дума за държавна помощ. Това обясни пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Заведена е преписка срещу България за предполагаема държавна помощ под формата замяна на собственост върху частно притежавани с държавни горски имоти.

Имаме 20 дни да възразим, ако аргументите ни бъдат приети, преписката се прекратява, ако не – делото се отваря, изслушват се страните, ЕК се явява съд и се произнася. Ако България е недоволна от това решение, може да обжалва в съда в Люксембург, но това не спира изпълнението и парите трябва да се внесат от бюджета.
По думите на Найденов – има много примери за държави, които са осъждани. Гърция наскоро бе осъдена за подпомагане на гръцката авиокомпания, каза той.
Първите 15 заменки, които бяха коментирани, са в Панчарево, в Несебър, Разлог и Созопол.
Съществува хипотетична възможност ние да търсим разликата от тези, които са взели горите, но след 10 години, каза Найденов и даде пример:
Заменен имот на цена 5.9 евро, пазарната в същото време е била 26.79 евро. Ако влезе в регулация и промени статута става 170 евро на кв. м и това се води нерегламентирана държавна помощ – държавата помага при сделки определени бенефициенти.
Когато се иска да бъде предоставена държавна помощ под някаква форма, тя се нотифицира.
Веселина ЙОРДАНОВА
 


Сходни връзки

Заведена е преписка срещу България за предполагаема държавна помощ, обясни Мирослав Найденов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди