изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:25 EEST
ЦВЕТАН МИХОВ ОСВОБОДИ ТРОНА ПРИ ЮНОШИТЕ, СЕВЕРОИЗТОКЪТ Е ПО-БЛИЗО ДО ТИТЛАТА    
СпортЧетирима състезатели от Североизточна България са сред фаворитите на започващото на 9 февруари в Хасково държавно първенство по тенис за юноши и девойки до 18 години.


В последните две издания шампион в силния пол бе Цветан Михов. Той освободи трона, след като навърши годините и вече се състезава при мъжете. Преди това Валентин Димов стана двукратен шампион. Кой ще е новият крал в тази възрастова група? Осем от поставените имат пълното основание да протегнат ръце към златото в Царството на тениса заради изравнените възможности. Сред тях четирима са от Североизточна България – регионът, който през последните години не е излъчвал първенец в тази възрастова група. С най-големи шансове е варненецът Марсел Радев от Черно море - Елит. Той тръгва като поставен под №2, за да изкачи последното стъпало. През 2008 г. “морякът” губи на осминафиналите от Цецо Михов. Миналата година стигна финал, където отново Михов го надви. При отсъствието на тенисиста, влязъл в ролята на черната котка, Марсел се надява този път стомната за вода да се счупи и неговото представяне да продължи във възходяща линия.
“Тренирам във Варна. Подготвям се при Кристиян Илиев и баща ми. Надявам се да се представя добре. Ще се боря за първото място и ще направя всичко възможно, за да го взема. Досега съм ставал шампион само на двойки. Имам един финал до 14, два до 16 и един до 18 г.” -  заяви Марсел Радев. Той тренира тенис и фитнес по два пъти на ден по два часа.
Другият основен фаворит е поставеният под №4 Владислав Матеев от клуб Изида. Топ тенисистът на Добрич се подготвя в София при Юлиян Стаматов. 
“Ще положа всички усилия, за да стигна максимално напред в основната схема. Няма лесен противник. Аз ще съм поставен, надявам се на по-лек жребий, за да мога да вработя в турнира” - казва Владо. В момента той играе само сетове срещу различни хора и не предвижда цели спаринг срещи до началото на националния шампионат.
Третият тенисист, който може да донесе титлата в Североизточна България, е каварненецът Стефан Трифонов. Той е №5 сред поставените и в последните държавни първенства и турнири доказа, че е един от състезателите, които демонстрират постоянство и завидно развитие.   
Своите шансове има и още един представител на Черно море Елит – Юмер Юмеров - №7 от заявените.
За освободения от Цветан Михов трон представителите на Североизтока ще трябва да се преборят с жестоката конкуренция в лицето на първия в схемата Ясен Цанев от Левски, третият – Александър Велев от ЦСКА, както и на шестия Пламен Митев от Лозенец 2000.  
При девойките Боряна Павлова от Черно море е с 13-и ранкинг, а Макси Вичева и Десислава Стоянова от Изида стартират своето участие от квалификациите. В зоната на чакащите са техните съотборнички Анастасия Петросян и Христина Дянкова. Квалификант, но при юношите, е Ивайло Петров от Черно море Елит.  

Още по темата от http://www.centersport.org
 


Сходни връзки

ЦВЕТАН МИХОВ ОСВОБОДИ ТРОНА ПРИ ЮНОШИТЕ, СЕВЕРОИЗТОКЪТ Е ПО-БЛИЗО ДО ТИТЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди