изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:08 EET
Волен Сидеров задържан за кратко в Германия    
Новини БЕРЛИН - Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе пуснат във вторник следобед на летището във Франкфурт след кратко задържане. Това съобщи кореспондентката ни Ваня Енчева, позовавайки се на абсолютно сигурен източник, пожелал анонимност.

Сидеров пътувал за Франкфурт със самолет на "Луфтханза" и влязъл в пререкания със стюардесите. Поведението му на борда било непристойно и дръзко. След кацането, което по разписание е било в 15,30 ч местно време (16,30 ч българско), той бил изведен от властите по молба на екипажа. Сидеров продължил да упорства, отказал да се легитимира и бил крайно "некооперативен". Тогава гранични полицаи му казали, че трябва да го задържат за изясняване на самоличността му. Едва тогава Сидеров показал дипломатическия си паспорт.

Униформените обаче не повярвали, че притежател на такъв документ може да има подобно поведение. Те се свързали с немското Външно министерство, след което вероятно е поискана справка от българското МВнР. След установяване на самоличността Сидеров бил пуснат към 17,15 ч местно време (18,15 ч българско).

"Сидеров не е задържан на летището във Франкфурт. Говорил е с външния министър Николай Младенов, за да се изясни кой разпространява подобна дезинформация и с каква цел", съобщи пресцентърът на "Атака". От партията обявиха, че ще съдят всяка медия, разпространяваща невярна информация, уронваща престижа на лидера й. Самият Сидеров заяви пред "Труд": "Няма такова нещо, не съм бил арестуван". Той отрече да е имал проблеми на летището във Франкфурт, както и да се е налагала намесата на МВнР.
http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Волен Сидеров задържан за кратко в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди