изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:44 EET
Павел Найденов: Не можах да опазя децата си    
Новини"Аз съм загубил много неща. Не можах да опазя децата си. Но колкото имам сили, ще се справям с това и ще работя за проспериране на тази фирма, в която съм сега, за просперитета на държавата", каза Павел Найденов, баща на Илия Павлов и на Славка Найденова. Тя и синът й бяха намерени мъртви в дома им в САЩ вчера.

Той даде пресконференцията в офиса си на ул. Цар Калоян 3 в София, като изявленията бяха в центъра на един бар.

Той започна речта си, по време на която на няколко пъти се просълзяваше, с това че "сме патриотично настроени хора и всичко, което сме правили, сме го правели, съобразявайки се със закона и държавата".

"За миг не сме мислели да сме агресивни срещу някой и срещу нечии интереси. Появиха се и други хора, които искаха да участват в прехода, но те не постъпиха коректно да се усъвършенстват и да се борят за по призиви места, а те с една огромна агресия се противопоставиха на нашето рационално придвижване във времето", каза още Найденов.

Той продължи с това, че са останали неблагодарни хората, които са изоставали и вместо да гледат напред, "те се опитаха с оръжие да съсипят един живот, който беше полезен за държавата. Заемите които сме взели от банките са обслужени и нямаме никакво задължение към никоя банка. Нямаме задължение и към хора, които са работели с нас", каза Найденов.

"Онова, което изкараха, че ние не сме правили това, което трябва, беше само от злите езици и от хората, които изостават. За което аз много съжалявам. Всички инвестиции и целият капитал са на разположение на държавата. Няма никакви проблеми с никой", уверяваше Найденов.

Той призна, че е имало трудности, но те са били преодолявани. След това заяви: "Това което стана с Илия е освен за мен и за моята фамилия, не е полезно и за държавата. Ние и държавата го понесохме заедно.

Найденов каза, че между убийствата на сина му Илия Павлов и дъщеря му няма връзка. "Убийството на Илия не е нито политическо, нито битов. Той беше убит от лошата конкурентна среда. Хората, които не можаха да постигнат това, което направи Илия, поради тяхната ниска култура, той не е жив", заяви още Найденов.

За убийството на дъщеря си - Славка, той каза че е битово, като го определи като "потресаващо събитие".  При Найденов беше и най-добрата приятелка (бел.ред. както тя сама се представи) на Славка Павлова - Росица Пенева. Тя е била през последния месец при Славка и заяви, че тя не се е страхувала. "Това беше един скромен човек, който живееше нормално и скромно", каза Пенева.

Найденов разказа как няколко пъти се е опитвал да убеди дъщеря си да се върне, като я е уверявал, че в България нещата са наред. "Тя ми казваше: Добре баща ми, нека още една година детето да завърши втори клас, да придобие навици и ще си дойдем в България. Обаче това не стана."

До Павел Найденов е Росица Пенева, приятелка на убитата Славка Павлова.
Фотограф: Асен Тонев

http://www.dnevnik.bg

ВСИЧКО ОКОЛО УБИЙСТВОТО НА СЕСТРАТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И СИНА И В САЩ

 


Сходни връзки

Павел Найденов: Не можах да опазя децата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди