изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:37 EET
РЕКОРДНИТЕ СТУДОВЕ УВЕЛИЧАВАТ ПОЖАРИТЕ    
Ред и сигурностЯнуари се характеризира с усложнена пожарна обстановка поради лошите климатичните условия - рекордни минусови температури, казаха от звено "Пожарна безопасност и спасяване".


Статистиката сочи, че през изминалия месец в Добричка област са възникнали 18 пожара с материални загуби, при които са пострадали 4 граждани и един е загинал. Регистрирани са и 24 запалвания без материални загуби. При направения анализ на пожарите прави впечатление, че най-много са възникнали поради късо ел. съединение и техническа неизправност. В тази връзка огнеборците припомнят някои правила за предотвратяването им. Те съветват електрическите проводници и щепсели да са в добро състояние, ел. инсталациите да не се претоварват - големите консуматори да се включват в отделни усилени електрически кръгове. Трябва да се избягва употребата на електрически разклонители и удължители, да се използват стандартни електрически предпазители, да не се прокарват кабели и проводници под пътеки, килими и др. Наранените или протрити проводници трябва да се подменят. Огнеборците съветват още ел. уредите да се    проверяват, почистват и поддържат редовно, да се съхраняват на сухо и хладно място.  Важно е да сме сигурни, че те са произведени от лицензирани производители и отговарят на съответните изисквания.
22 от 24-те пожара без материални щети са в коминни тела, посочват от ОЗ "Пожарна безопасност и спасяване". Според огнеборците, при изграждане на комините често се допускат две основни нарушения - вграждане на горими елементи в покривната им конструкция и неизмазването им по цялата дължина и поставяне в непосредствена близост на горими материали. Най-много пожари стават заради второто нарушение.
Метеорологичните прогнози за февруари са също за периоди с много ниски температури, на моменти ще има и топене на натрупания сняг, което също ще доведе до усложняване на пожарната обстановка. В тази връзка от "Пожарна безопасност и спасяване" апелират за повишено внимание и стриктно спазване на противопожарните правила. НДТ
 


Сходни връзки

РЕКОРДНИТЕ СТУДОВЕ УВЕЛИЧАВАТ ПОЖАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди