изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:00 EET
Медийната империя на олигарха Георги Гергов се срива    
Новини Широко рекламираната медийна империя на известния пловдивски бизнесмен Георги Гергов продължава да се срива, твърди Plovdiv24.bg. Според онлайн изданието от миналата седмица нови над 20 човека са уволнени от НБТ.

Телевизията на Гергов спря сутрешната си програма, което е и най-вероятната причина за масовото съкращение.
Експерти в бранша коментираха пред изданието, че да правиш сутрешна програма е все едно да издържаш още половин телевизия, че и повече. Разходите скачат с 60%. Явно медийните експерти около Гергов са решили да си спестят тези разходи в и без това слабата като рейтинг кабеларка.
Съдбата на вестника на Гергов също е доста неясна. Хартиеното издание е със символичен тираж, а дори на някои места се раздава безплатно, но и това не мотивира пловдивчани да го четат.
Преди малко повече от година Гергов реши да гради медийна империя, финансирана от Международния панаир. За целта бе купен Евроком България и превърнат в панаирната Нова българска телевизия. Стартира и възраждане на вестник "Глас" под името "Нов Глас".
Опитът на телевизията на Гергов да копира програмната схема на конкурентната ПОТВ обаче се оказа напълно неуспешен. Прякото излъчване на сесиите на общинския съвет и предаванията с участие на дежурни редактори от интернет сайтове не само не увеличи гледаемостта НБТ, а и генерира сериозно недоволство в пловдивските медийни среди. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Медийната империя на олигарха Георги Гергов се срива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди