изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:26 EEST
ПЕТИМА АТЛЕТИ НА ДОБРУДЖА 99 - С ШАНС ЗА МЕДАЛ    
СпортПетима състезатели от клуба по лека атлетика Добруджа 99 имат възможност да спечелят медал от държавното първенство в зала за момичета и момчета до 16 години. Състезанието е този уикенд, в столичната зала “Фестивална”.

Треньорът Николай Янков заяви, че атлетите на клуба му са добре подготвени и очаква Траяна Паунова (400 и 800 м), Ася Евтимова (800 и 1500), Андрей Павлов (800 и 1500), Тодор Георгиев (400 и 800) и Илияна Стойчева (трибой - 60 м, дълъг скок и 600 м) да достигнат до отличията в своите дисциплини.
Клубът ще се представи с общо шестима атлети, като ценни съвети по време на стартовете ще дава и треньорката Еманоела Янкова.
Изцяло в дамски състав е отборът на Добруджа, съобщи треньорката Силвия Петрова. За предстоящия национален шампионат тя е включила в групата на тима Василена Георгиева (трибой), Геновева Атанасова (1500),  Кристина Димитрова (60 и 200) и Даниела Митева (60 и 200). Четирите състезателки ще сформират и квартет на 4 по 200 м.
В същото време се разбра, че ОСК "Академик" и Българска федерация лека атлетика (БФЛА) ще организират за 41-ва поредна година Международен турнир "Академик", който ще се състои на 6 февруари от 18.00 до 20.30 часа в зала "Фестивална". Организатори на събитието са СКЛА и ОСК Академик, БФЛА - със съдействието на Столичен общински съвет. В турнира ще бъдат включени 14 дисциплини - 9 за мъже и 5 за жени, в които ще се състезават над 200 състезатели (от тях около 40 чужденци) от България, Румъния, Турция, Македония, Кипър, Гърция и Англия. Награди ще получат най-добрите три състезатели при мъжете и жените, според таблицата на ИААФ.
"Зала Фестивална е опасна за спортистите, заради контузии. Настилката е на 40 години. Ако го нямаше Христо Стоянов, и този турнир нямаше да го има. Настилката в залата е изтрита, температурите са ниски, виражите са остри и старомодни. Най-добрите ни атлети са заявили участие, но не всички ще участват, поради големи риск" - каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.
Сред заявените спортисти личат имената на Момчил Караилиев, Живко Петков, Николай Атанасов, Виктор Нинов, Георги Иванов, Ваня Стамболова, Теодора Коларова, Ива Евтимова, Петя Дачева, Моника Гачевска и други. Министърът на спорта доц. Свилен Нейков ще присъства на турнира. Той е обещал на БФЛА след края на зимния сезон зала "Фестивална" да бъде ремонтирана. Следващата седмица в зала "Фестивална" ще се проведе държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени.

Още спорт в http://www.centersport.org
 


Сходни връзки

ПЕТИМА АТЛЕТИ НА ДОБРУДЖА 99 - С ШАНС ЗА МЕДАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди