изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:14 EEST
КАРИЕРЕН ФОРУМ НА НАЙ-ДОБРИТЕ    
ОбразованиеМлади специалисти имат уникалната възможност да се срещнат с представители на водещи фирми. За пръв път у нас подобен форум се организира от студенти

Това е среща на най-добрите фирми в България с най-добрите студенти. С тези думи ректорът на Висше училище Международен колеж в Добрич откри кариерния форум "Нови възможности пред бизнеса в България - 2010", който се провежда вчера и днес. Срещата между студенти и млади специалисти с водещи представители на бизнеса в България се осъществява в иновативен формат за Добрич. Това, което прави форума, уникален за страната е, че се организира от студентите. Участват 12 изявени компании в различни браншове - туризъм, недвижими имоти, финанси, медии и т.н. Кариерният форум е възможност за младите специалисти в сферата на икономиката и туризма да се срещнат с потенциални свои работодатели и да се докоснат до реалната бизнес среда на водещите компании. От друга страна, се реализират контакти между българския бизнес и млади специалисти, които имат нов модел на мислене, желание за развитие и идеи. Срещите се провеждат в неформална обстановка, която да позволи по-свободен и пряк контакт между двете страни. Всяка от компаниите представя своята дейност, своя организационен модел, практиката си в социални инициативи и т.н., като това се случва под формата на диалог със студентите. Форумът се излъчва в реално време онлайн на сайта на студентската асоциация E.M.V.A. към ВУМК -  emva.vumk .eu. Гостите са от различни градове на страната, а така също от чужбина.
Организатори на събитието са Студентският съвет към Международния колеж, регионалният офис на глобалната студентска организация AIESEC и местната доброволческа асоциация за организиране на събитие E.M.V.A., с подкрепата на Кариерния център на висшето училище.
Смятаме, че поставяме едно много хубаво начало на нещо, което да се развива и да се случва всяка година - споделиха Калоян Костадинов - председател на Студентския съвет към ВУМК и Весела Германова, която се занимава с връзките с обществеността.
Студентите ни са много активни. Това ни радва и всъщност това е идеята на висшето образование - да "произвежда" активни и ангажирани млади хора, на които не им е все едно, сподели ректорът на ВУМК доц. Тодор Радев. Той припомни, че съвсем наскоро колежът получи престижното отличие "Златна книга" - са постижения във висшето образование, което се присъжда от Съвета на европейската научна и културна общност. Доц. Радев посочи също, че колежът вече присъства на добри позиции в различни класации, в това число и международни. "Всичко, което правим тук, е стойностно и се забелязва от партньорите ни. Нашите студенти са с много добри качества и извън познанията, те могат да комуникират, работят в екип, да решават трудни ситуации. Това е бъдещето на образованието в Европа" - посочи още доцент Тодор Радев.
Над 1400 студенти се обучават в момента във Висше училище Международен колеж - от България, Германия, Великобритания, Молдова, Португалия, Румъния, САЩ, Русия, Гана, Турция.
 


Сходни връзки

КАРИЕРЕН ФОРУМ НА НАЙ-ДОБРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди